Для запашного, смачного і наваристого супу з опеньків з плавленим сиром не потрібно екзотичних інгредієнтів. Головне зібрати свіжі опеньки і купити хороший плавлений сир, бажано з додаванням грибів і грибним смаком. Це допоможе досягти максимально грибного запаху.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Картопля – 500 гр.
  • Опеньки свіжі – 230 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Моркву – 140 гр.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування юшки з опеньками і сиром? Гриби помити, перекласти в каструлю, залити водою і варити близько півгодини.

Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками.

На дрібній тертці потерти очищену моркву.

У сковороду влити рослинне масло без запаху і обсмажити у ньому цибулю до прозорості.

Додати до цибулі моркву і обсмажувати далі.

Картоплю почистити, помити і порізати кубиками або соломкою.

Перекласти картоплю в каструлю з грибами, поперчити, посолити і варити 10 хв.

Додати засмажку з цибулі і моркви, варити ще близько 3 хв

В кінці приготування додати дрібно порізаний плавлений сир, добре розмішати і зняти з плити.

Розлити сирний суп з опеньками по тарілках і полити дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків