Якщо ви ніколи не пробували суп з опеньками, то я вам настійно рекомендую скористатися цим рецептом і приготувати його. Суп з опеньками на курячому бульйоні виходить наваристим і досить ситним. У мене часто залишається курячий бульйон, і я зазвичай його заморожую в пластмасових пляшках або пластикових контейнерах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Опеньки свіжі – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 200 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Рис білий – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Бульйон з курки – 1,5 л.
  • Кріп – 4 гілки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп з опеньками на курячому бульйоні? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу з опеньками на курячому бульйоні.

Опеньки добре переберіть, очистіть і ретельно промийте під холодною проточною водою. Вимиті опеньки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 30 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Потім зварені опеньки злийте через друшляк або сито. Залиште на деякий час в такому положенні, щоб зайва волога скла. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Додайте необхідну кількість вершкового масла і викладіть відварені опеньки, обсмажте до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Курячий бульйон дістаньте з холодильника або приготуйте, якщо у вас немає готового. Каструлю з курячим бульйоном поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Картопля ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім наріжте середнім за розміром кубиком і викладіть в киплячий бульйон, зменшіть вогонь і варіть приблизно 15 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і натерту моркву. Періодично перемішуючи, обсмажте овочі до м’якого стану.

В сковороду до обсмаженою овочам викладіть сметану, ретельно перемішайте і готуйте приблизно 5 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.

Рис ретельно промийте кілька разів. У каструлю з курячим бульйоном викладіть овочі в сметанному соусі, промитий рис і обсмажені опеньки, доведіть до кипіння. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, готуйте на повільному вогні приблизно 7-10 хвилин.

Кріп ретельно промийте, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем. Очищений часник пропустіть через прес і додайте в суп разом з подрібненою зеленню. Добре перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

Каструлю з супом залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися. Готовий настоявшийся суп з опеньками на курячому бульйоні подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти