Суп з щавлю та кропиви досить рідкісний у порівнянні зі звичайним щавлевим супом. Я чула, що кропиву теж можна вживати в їжу, але все якось не наважувалася використовувати її в приготуванні страв. Але одного разу спробувала страву з нею і навіть не могла розпізнати. Тепер я готую суп з щавлю тільки в поєднанні з молодою кропивою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Щавель – 1 пучок
  • Кропива (молода) – 1 пучок
  • Яйце – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Куряче філе – 600 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп з щавлю та кропиви просто! Підготуйте необхідні інгредієнти.

Зберіть молоді пагони кропиви в лісі або в городі, захистивши руки рукавичками. Потім вимийте її і просушіть.

Молодий щавель також промийте і просушіть.

Підготуйте куряче м’ясо. Якщо хочете приготувати наваристий бульйон, беріть курячі стегна. Для найбільш дієтичного варіанти візьміть курячу грудку.

Курячі грудки відокремити від шкіри і кісток. Ретельно вимийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Наріжте на шматочки середнього розміру.

Куряче м’ясо викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, періодично знімайте піну, яка утворилася.

У бульйон додайте лавровий лист, чорний перець горошком, ріпчаста цибуля в шкірці, щоб бульйон придбав приємний золотистий колір. Накрийте кришкою і готуйте приблизно 30 хвилин.

Другу цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Потім очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.

Картоплю ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте середніми кубиками, потім викладіть в ємність і залийте холодною водою.

Відваріть круто курячі яйця.

Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.

Очищені курячі яйця дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.

До цього часу бульйон звариться.

Нарізану картоплю помістіть в курячий бульйон.

розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізану цибулю і натерту моркву.

Обсмажте, періодично помішуючи, до розм’якшення.

Коли звариться картопля повністю, з бульйону вийміть лавровий лист, цибулю і перець горошком.

Потім в бульйон відправте обсмажені овочі.

Наступним кроком додайте подрібнені курячі яйця.

Вимитий і обсохшіе щавель дрібно наріжте.

Від кропиви обірвіть тільки молоді листочки.

І також як щавель, подрібніть.

Подрібнену зелень викладіть в киплячий суп.

Суп доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.

Гарячий суп з щавлю та кропиви розлийте по порціях і подавайте, прикрасивши половиною відвареного курячого яйця зі сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні