Суп з щавлю та кропиви досить рідкісний у порівнянні зі звичайним щавлевим супом. Я чула, що кропиву теж можна вживати в їжу, але все якось не наважувалася використовувати її в приготуванні страв. Але одного разу спробувала страву з нею і навіть не могла розпізнати. Тепер я готую суп з щавлю тільки в поєднанні з молодою кропивою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Щавель – 1 пучок
- Кропива (молода) – 1 пучок
- Яйце – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Куряче філе – 600 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати суп з щавлю та кропиви просто! Підготуйте необхідні інгредієнти.
Зберіть молоді пагони кропиви в лісі або в городі, захистивши руки рукавичками. Потім вимийте її і просушіть.
Молодий щавель також промийте і просушіть.
Підготуйте куряче м’ясо. Якщо хочете приготувати наваристий бульйон, беріть курячі стегна. Для найбільш дієтичного варіанти візьміть курячу грудку.
Курячі грудки відокремити від шкіри і кісток. Ретельно вимийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Наріжте на шматочки середнього розміру.
Куряче м’ясо викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, періодично знімайте піну, яка утворилася.
У бульйон додайте лавровий лист, чорний перець горошком, ріпчаста цибуля в шкірці, щоб бульйон придбав приємний золотистий колір. Накрийте кришкою і готуйте приблизно 30 хвилин.
Другу цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Потім очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.
Картоплю ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте середніми кубиками, потім викладіть в ємність і залийте холодною водою.
Відваріть круто курячі яйця.
Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.
Очищені курячі яйця дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.
До цього часу бульйон звариться.
Нарізану картоплю помістіть в курячий бульйон.
розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізану цибулю і натерту моркву.
Обсмажте, періодично помішуючи, до розм’якшення.
Коли звариться картопля повністю, з бульйону вийміть лавровий лист, цибулю і перець горошком.
Потім в бульйон відправте обсмажені овочі.
Наступним кроком додайте подрібнені курячі яйця.
Вимитий і обсохшіе щавель дрібно наріжте.
Від кропиви обірвіть тільки молоді листочки.
І також як щавель, подрібніть.
Подрібнену зелень викладіть в киплячий суп.
Суп доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.
Гарячий суп з щавлю та кропиви розлийте по порціях і подавайте, прикрасивши половиною відвареного курячого яйця зі сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні