Соковита свинина, запечена шматочками в духовці, буде у вас швидким і смачною вечерею для всієї родини. М’ясо виберіть з жировими прошарками: шийну частину, лопатку або грудинку. Маринувати м’ясо не потрібно, тільки трохи відбити. В рецепті вам пропонується доповнити свинину будь-якими грибами і сиром, що зробить страву більш ароматним і ніжним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати свинячу вирізку шматочками в духовці просто! Печериці промийте і наріжте тонкими пластинками. Обсмажте в розігрітому рослинному маслі до повного випаровування грибного соку і в кінці смаження трохи посоліть.

Свинину промийте, обсушити серветками і наріжте на шматочки довільних розмірів і форми. Найчастіше м’ясо нарізають пластинками товщиною до 2 див. М’ясо трохи відбийте молотком і покладіть в окрему мисочку. Потім додайте до нього по своєму смаку сіль, чорний перець і дві ложки майонезу. Потім м’ясо з цими приправами рукою перемішайте.

Цибулини очистіть від лушпиння і наріжте на товсті кільця.

Форму або на деко для запікання намажте олією і викладіть в один ряд цибульні кільця. На цибулю покладіть підготовлені шматочки свинини.

Поверх м’яса рівномірно розкладіть обсмажені шампіньйони. Потім посипте подрібненим на крупній тертці сиром.

помістіть Деко в духовку, розігріту до 180°С і запікайте блюдо протягом 1 години. Свинина шматочками готова. Можете подавати до вечері з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Страви з свинини