Сирні коржики на сметані дуже схожі за смаком на хачапурі, тільки готуються простіше і швидше, так як для них не потрібно замішувати тісто. У вас вийде ситне і смачне блюдо і для перекусу, і додаток до будь-яких солоних страв, і просто до кави або чаю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати сирний корж на сметані на сковороді? В окремий посуд розбийте курячі яйця, покладіть сметану і додайте за смаком сіль.

Пучок свіжої зелені промийте, дрібно наріжте і перекладіть в цей посуд.

Потім насипте потрібну кількість борошна і всі ці інгредієнти добре перемішайте віночком.

Шматочок твердого сиру подрібніть на крупну тертку, перекладіть на рідкій основі коржі і ще раз перемішайте. Це у вас тісто для сирної коржі.

Добре розігрійте в сковороді олію.

Замішане тісто перекладіть на сковорідку ложкою рівномірно розподіліть по її поверхні.

Обсмажте корж на невеликому вогні і під прикритою кришкою 5-7 хвилин з обох боків до рум’яного кольору.

Приготовану сирну корж на сметані перекладіть на тарілку, розріжте на 4 порційних шматка і подайте до столу.

Приємного аппетита!

Лепешки