Сирні коржики на сметані дуже схожі за смаком на хачапурі, тільки готуються простіше і швидше, так як для них не потрібно замішувати тісто. У вас вийде ситне і смачне блюдо і для перекусу, і додаток до будь-яких солоних страв, і просто до кави або чаю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати сирний корж на сметані на сковороді? В окремий посуд розбийте курячі яйця, покладіть сметану і додайте за смаком сіль.
Пучок свіжої зелені промийте, дрібно наріжте і перекладіть в цей посуд.
Потім насипте потрібну кількість борошна і всі ці інгредієнти добре перемішайте віночком.
Шматочок твердого сиру подрібніть на крупну тертку, перекладіть на рідкій основі коржі і ще раз перемішайте. Це у вас тісто для сирної коржі.
Добре розігрійте в сковороді олію.
Замішане тісто перекладіть на сковорідку ложкою рівномірно розподіліть по її поверхні.
Обсмажте корж на невеликому вогні і під прикритою кришкою 5-7 хвилин з обох боків до рум’яного кольору.
Приготовану сирну корж на сметані перекладіть на тарілку, розріжте на 4 порційних шматка і подайте до столу.
Приємного аппетита!
Лепешки