Кожна господиня вибирає рецепт приготування сирної паски по своєму смаку, і вам пропонується ще один варіант – сирна паска без випікання з лимоном, горіхами і прянощами, які додадуть цього святкового страві особливий аромат і смак. Для неї потрібен тільки жирний сир. Блюдо виходить дуже ніжним, готуємо його з допомогою кухонних девайсів.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сир 9% – 1 кг
- Сметана 20% – 200 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Вершки 26% – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Горіхи – 100 гр.
- Родзинки – 200 гр.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну паску без випікання? Очищені волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці протягом 3-4 хвилин. В окремій мисочці на 10 хвилин замочуємо родзинки в окропі. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Потім жовтки покласти в чашу міксера, насипаємо до них вказану кількість цукру, подрібненого мускатного горіха та ванілі і збиваємо до пишної білої піни. Потім наливаємо охолоджені вершки міксером збиваємо ще раз.
Лимон ошпарюємо окропом, миємо й натираємо через дрібну тертку цедру відразу в збиту масу. Потім все збиваємо на максимальній швидкості протягом 1 хвилини. Отриману масу перекладаємо в окремий посуд, ставимо на водяну баню і протягом 5 хвилин від початку кипіння води нагріваємо при безперервному помішуванні. Потім її знімаємо з плити і залишаємо для остигання.
Обсмажені горіхи подрібнюємо до стану середньої крихти з допомогою блендера або качалкою. Замочений ізюм відкидаємо на сито і серветками обсушуємо.
Потім у чашу міксера кладемо жирний сир, додаємо до нього потрібну кількість сметани, розм’якшеного при домашньої температурі вершкового масла і на максимальній швидкості перемішуємо ці інгредієнти протягом 4 хвилин і до однорідного ніжного стану. Потім у чашу до сиру переливаємо вже остигнула вершково-жовткову суміш і змішуємо все ще протягом 3-4 хвилин.
В останню чергу перекладаємо до цієї маси обсушенный родзинки і подрібнені горіхи. Все перемішуємо ложкою, щоб горіхи з родзинками розподілилися рівномірно.
Пасочницу застеляємо мокрою марлею, складеною в два шари. Потім компактно в неї викладаємо приготовану сирну масу. Кінці марлі загортаємо всередину. Поверх великодня кладемо плоску тарілку і будь-який вантаж. Під пасочницу ставимо глибоку тарілку, так як буде стікати сироватка. Ставимо великдень під вантажем як мінімум на 6 годин у холодне місце.
Після закінчення цього часу сирна паска без випікання буде готова. Акуратно знімаємо пасочницу і марлю, декоруємо приготоване блюдо великодніми прикрасами і подаємо до святкового столу.
Смачних і вдалих страв!
найсмачніша сирна паска ПП сирна паска Сирна паска з горіхами Страви на Великдень Царська сирна паска