Один з найбільш поширених і простих рецептів сирної паски, який не передбачає термічної обробки сирної маси, тому і називається метод сирого приготування. Сирна паска по цьому рецепту виходить ніжною і повітряної за рахунок збитих білків.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сир – 1 кг
- Масло вершкове – 400 гр.
- Вершки 33% – 300 мл
- Яйце – 4 шт.
- Родзинки – 200 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної паски на 1 кг сиру. Відокремте білки від жовтків яким зручним вам способом. Робіть це акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білок. Інакше він згодом не зіб’ється.
розм’якшене вершкове масло Розітріть з жовтками до однорідності.
Сир, протертий через сито або доведений до однорідного стану за допомогою блендера, додайте в суміші олії з жовтками і перемішайте.
Наступними, введіть в сирну масу збиті до м’яких пік білки. Акуратно перемішатися, щоб маса залишилася повітряної.
В останню чергу додайте до сирної маси родзинки і жирні вершки. Після чого також перемішайте. При бажанні родзинки попередньо можна замочить в теплій воді на 10-15 хвилин, щоб він набрякли і став м’якшим. Якщо ж ви не будите замочувати родзинки, то просто добре промийте.
Зберіть спеціальну форму для сирної паски – пасочницу. Поставте її на тарілку і застелити марлею, складеною в кілька шаром. У вас повинні залишитися досить великі кінці марлі, звисали за краї форми.
Перекладіть в пасочницу, підготовлену сирну масу і закрийте її вільними кінцями.
Зверху покладіть вантаж. Поставте форму з паскою в холодильник мінімум на 12 годин. Потім вийміть готову паску і поставте на красиве блюдо.
Прикрасьте великдень за бажанням і подавайте до святкового недільного столу.
Приємного апетиту!
найсмачніша сирна паска ПП сирна паска Сирна паска Сирна паска без яєць Сирна паска з вершками Страви на Великдень