Сирна паска на молоці припаде до смаку любителям вологих пасок. Сир зробить його неймовірно смачним і дуже ніжним, а цукати додадуть яскравих солодких ноток. Їх можна використовувати абсолютно будь-які, на свій смак.
Зазначені інгредієнти дозволяють приготувати відразу два паски діаметром 17 см і висотою близько 11см.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Сир 5% або Сир 9% – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно – 500 – 550 гр.
Процес приготування:
Готувати сирна паска на молоці легко! Нарізаємо цукати невеликими шматочками.
Підігріваємо молоко (важливо, щоб воно було теплим, а не гарячим).
Додаємо в молоко 1 ст. л. цукру і перемішуємо.
Додаємо в молоко, дріжджі.
Додаємо 100 грам борошна і перемішуємо.
Ємність накриваємо рушником або плівкою і залишаємо в теплому місці для підняття опари. Вона повинна збільшитися в 2 рази.
Кладемо в блендер сир і яйця, подрібнюємо їх. Якщо у вас немає блендера – сир перетріть через сито і після цього додайте яйця, перемішуючи все.
Вершкове масло розтираємо з сіллю, цукром і ванільним цукром.
В масло додаємо сирно-яєчну суміш.
Потім додаємо опару і перемішуємо.
Беремо подрібнені цукати і додаємо в тісто.
Додаємо решту борошна, близько 400-450гр. Замішуємо тісто.
Ємність накриваємо рушником або плівкою і відправляємо знову в тепле місце, щоб тісто піднялося, як слід.
Беремо форму для випічки змащуємо краї та дно маслом. На 1/3 від обсягу форми заповнюємо її нашим готовим тестом.
Форму з тестом накриваємо і ставимо в тепле місце. Там тісто знову підніметься, можна випікати.
Ставимо її в духовку, розігріту до 100 градусів і випікаємо 10 хвилин. Потім температуру потрібно збільшити до 180 градусів і випікати до готовності, приблизно ще 25 хвилин. Готовність паски перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
Готову паску можна змастити глазур’ю, білковим кремом і прикрасити яскравою посипкою.
Приємного апетиту!
Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Сирні паски з родзинками Сирні паски з цукатами Сирні паски на дріжджах з родзинками Солодкі паски Тісто для пасок