Сирна паска на молоці припаде до смаку любителям вологих пасок. Сир зробить його неймовірно смачним і дуже ніжним, а цукати додадуть яскравих солодких ноток. Їх можна використовувати абсолютно будь-які, на свій смак.

Зазначені інгредієнти дозволяють приготувати відразу два паски діаметром 17 см і висотою близько 11см.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Сир 5% або Сир 9% – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно – 500 – 550 гр.

Процес приготування:

Готувати сирна паска на молоці легко! Нарізаємо цукати невеликими шматочками.

Підігріваємо молоко (важливо, щоб воно було теплим, а не гарячим).

Додаємо в молоко 1 ст. л. цукру і перемішуємо.

Додаємо в молоко, дріжджі.

Додаємо 100 грам борошна і перемішуємо.


Ємність накриваємо рушником або плівкою і залишаємо в теплому місці для підняття опари. Вона повинна збільшитися в 2 рази.


Кладемо в блендер сир і яйця, подрібнюємо їх. Якщо у вас немає блендера – сир перетріть через сито і після цього додайте яйця, перемішуючи все.

Вершкове масло розтираємо з сіллю, цукром і ванільним цукром.

В масло додаємо сирно-яєчну суміш.

Потім додаємо опару і перемішуємо.

Беремо подрібнені цукати і додаємо в тісто.

Додаємо решту борошна, близько 400-450гр. Замішуємо тісто.


Ємність накриваємо рушником або плівкою і відправляємо знову в тепле місце, щоб тісто піднялося, як слід.

Беремо форму для випічки змащуємо краї та дно маслом. На 1/3 від обсягу форми заповнюємо її нашим готовим тестом.

Форму з тестом накриваємо і ставимо в тепле місце. Там тісто знову підніметься, можна випікати.

Ставимо її в духовку, розігріту до 100 градусів і випікаємо 10 хвилин. Потім температуру потрібно збільшити до 180 градусів і випікати до готовності, приблизно ще 25 хвилин. Готовність паски перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Готову паску можна змастити глазур’ю, білковим кремом і прикрасити яскравою посипкою.

Приємного апетиту!

Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Сирні паски з родзинками Сирні паски з цукатами Сирні паски на дріжджах з родзинками Солодкі паски Тісто для пасок