Хочу поділитися простим рецептом сирного паски на разрыхлителе. Процес приготування паски досить швидкий, а текстура сирною випічки легка і повітряна. Запашна паска обов’язково сподобається вашим домашнім.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Сир – 250 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Родзинки або Цукати – 80 гр.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Готувати сирна паска на разрыхлителе легко! Сир перетріть через сито або викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної гладкої консистенції. В окрему ємність просійте через сито борошно пшеничне вищого сорту, розпушувач, харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте.
В глибоку миску викладіть вершкове масло кімнатної температури, додайте цукровий пісок і ванільний цукор і збийте міксером на середній швидкості до стану пишної повітряної маси. По одному введіть курячі яйця, продовжуючи збивати.
Потім введіть однорідну сирну масу і все добре перемішайте міксером.
Поступово введіть сухі інгредієнти, ретельно перемішуючи столовою ложкою.
Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Обсохшіе родзинки і цедру лимона перекладіть в тісто. Ретельно перемішайте, щоб родзинки і цедра лимона рівномірно розподілилися по тесту.
Тісто розділіть і заповніть їм паперові форми для пасок на 2/3 висоти. Добре розігрійте духовку при температурі 180 градусів і випікайте паски 30-35 хвилин. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою, а потім акуратно вийміть з духовки. Трохи остудіть на решітці, перевернувши на бік.
Остиглі паски вийміть з паперових форм. Верхівки пасок присипте цукровою пудрою або покрийте приготовленої білкової глазур’ю за бажанням.
Текстура паски виходить ніжною, як пух.
Приємного апетиту!
Вологі великодні паски Паски з начинкою великодні паски з розпушувачем паски з цукатами Сирні паски Сирні паски з сухофруктами Соковиті паски на Великдень