Хто може встояти перед смаком запашної паски після церковної служби у велике свято? Наведений нижче рецепт підійде господаркам, у яких є мультиварка. Паска готується в мультиварці швидше, а виходить таким же ароматним і пишним, як і при приготуванні в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно – 4,5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для глазурі: –
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Яєчний білок – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати паска з родзинками, курагою і цукатами? Необхідно підігріти молоко, додати до нього дріжджі і 2 столові ложки цукру. Цю суміш залишаємо в теплому місці приблизно на 20 хвилин. Час, коли суміш готова – це поява бульбашок.

слід відокремити Яєчні жовтки від білків. Потім треба збити білки з цукром до того моменту, поки не вийде пишна піна. Цю суміш додаємо в опару, куди також треба всипати 1 ст. борошна. Все ретельно перемішується і залишають на 20 хвилин.

До яєчних жовтків додаємо цукор, що залишився, а також додаємо розм’якшене вершкове масло. Отриману суміш слід збити виделкою або блендером, щоб вийшла однорідна маса.

Трохи почекавши, додаємо до тіста масло з жовтками і невикористану борошно. Потім маса замішується до тих пір, поки не перестане липнути до рук. Туди ж кладемо цукати, родзинки і курагу за смаком. Для замішування можна скористатися тестомесом.

Мультиварку змащуємо маслом і вмикаємо на режим підігріву. Додаємо туди приготовану масу. Далі необхідно почекати, поки тісто не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.

Включаємо мультиварці на режимі «випічка» на 1,5 години. Звуковий сигнал означає, що час приготування закінчився, тому після нього виймаємо паска з чаші.

Для того, щоб паска була рум’яною і виглядав апетитно, приготуємо глазур. Збиваємо білок яйця і цукрову пудру до загустіння. Верхівку паски помастимо отриманої глазур’ю і додамо кондитерську присипку, яку можна придбати практично в будь-якому магазині чи на ринку.

Наш паска готова. Просто, смачно і корисно!

Великодні паски на молоці Великодні паски на сухих дріжджах паски з родзинками паски з цукатами Смачні великодні паски Солодкі паски Тісто для пасок