Сирна паска «Три шоколаду» для тих, хто любить повозитися на кухні заради приготування ефектного десерту. Використовуємо шоколад трьох видів: білий, молочний і темний. Змішуємо його з сирною масою і викладаємо по черзі в пасочницу. Десерт буде складатися з шарів різних відтінків шоколаду – дуже красиво і не менш смачно. Додатково додамо також мелений фундук і апельсинові цукати. Таку пасху по достоїнству оцінять і дорослі, і діти.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 600 гр.
- Вершки 33% – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукрова пудра – 80 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Шоколад білий – 50 гр.
- Шоколад молочний – 50 гр.
- Шоколад темний – 50 гр.
- Цукати (апельсина) – 20 гр.
- Фундук – 15 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну паску «Три шоколаду»? Сир вибираємо жирний: з жирністю 9-18%. Щоб отримати однорідну текстуру продукту, протираємо його через дрібне сито. Також можна пропустити сир двічі через м’ясорубку або пробити заглибним блендером.
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути до моменту приготування. До протертого сиру додаємо розм’якшене вершкове масло, вершки, цукрову пудру, ванільний цукор або ванільний екстракт.
Збиваємо всі разом міксером або пробиваємо заглибним блендером до повної однорідності.
Фундук очищаємо від верхньої лушпиння і подрібнюємо у блендері або дрібно рубаємо ножем.
Апельсинові цукати дрібно нарізаємо ножем.
Білий шоколад ламаємо на маленькі шматочки, кладемо в миску. Ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні добиваємося розтоплення до рідкого однорідного стану.
Аналогічно чинимо і з молочним шоколадом. Розтоплюємо його в окремій ємності.
В окремій мисці розтоплюємо таким же способом і темний шоколад.
Приготовану сирну масу ділимо на три частини. В одну частину додаємо розтоплений білий шоколад, перемішуємо.
Другу частину сирної маси змішуємо з розтопленим молочним шоколадом, перемішуємо.
Туди ж висипаємо і мелений фундук.
Добре перемішуємо.
Третю частину сирної маси змішуємо з темним шоколадом і апельсиновими цукатами.
Збираємо деталі пасочніци.
Застеляємо її марлею, складеною в кілька шарів.
Кладемо в пасочницу сирну масу з білим шоколадом – це перший шар.
Наступним кроком буде викладання сирної маси з молочним шоколадом і фундуком.
Останній шар – сирна маса з темним шоколадом.
Закриваємо сирний шар краями марлі.
Накриваємо кришкою і встановлюємо вантаж. Ставимо заповнену пасочницу в миску, щоб туди могла стікати зайва сироватка – сирний десерт стане більш щільним по консистенції і насиченим смаком. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин.
Після закінчення зазначеного часу знімаємо вантаж, пасочницу розбираємо, краї марлі розгортаємо.
Акуратно покласти сирну паску на сервірувальне блюдо. Десерт можна подавати.
Смачного!