Швидкий і легкий рецепт дуже хороший тим, що з ним може впоратися будь-яка господиня, навіть тільки починає свій кулінарний шлях. Крім того, порівняно невеликий час доведеться витратити на його приготування.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Вода – 150 мл
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Борошно – 600 – 700 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце (велике) – 2 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • цукор – 160 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Вершки 10% або Вершки 20% – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати царський паска на вершках і жовтках, почнемо з приготування тіста. Підігрійте воду до 35°C. Вмішайте дріжджі до повного їх розчинення. Додайте 130 гр. борошна. Замісити опару, прикрийте рушником і поставте в тепле місце на півгодини.

Розтопіть вершкове масло, попередньо нарізавши кубиками. Остудіть. Яйця з сіллю збийте блендером або міксером. Відокремлені жовтки збийте з ванільним і коричневим цукром, щоб вийшла однорідна маса. Розмішайте яєчну і жовткову суміш з вершками і маслом.

Решту борошна просійте гіркою на стіл через дрібне сито. Проробіть у верхній частині поглиблення і вливайте в нього підготовлену опару і вершкову масу. Вимішуйте тісто до повного відставання від рук.

Готове тісто покладіть у велику ємність, прикрийте рушником і дайте настоятися протягом години. Перемішайте і залиште ще на 1 годину.

Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте форми і помістіть в них тісто не вище, ніж на ½ висоти. Прикрийте рушником на 30 хвилин, щоб воно піднялося.

Випікайте приблизно 40 хвилин. Ступінь готовності можна перевірити дерев’яною шпажкою, встромивши її в середину паски, вона повинна бути сухою. Після того, як паски охолонуть їх можна прикрасити на свій смак. Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски на вершках Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на яєчних жовтках Святковий стіл на Великдень