Волоські горіхи відмінно поєднуються з сиром і згущеним молоком. Любителям горіхових десертів такий рецепт повинен сподобається. Щоб горіхи повноцінно проявили свій смак, попередньо прокалим їх в духовці. Специфічний горіховий смак у готовій пасці розкриється у всій красі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 9% – 600 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Варена згущене молоко – 250 гр.
- Вершки 20% – 100 гр.
- Волоський горіх – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної паски з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами. Волоські горіхи перебираємо від випадкових включень, висипаємо в деко і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на десять хвилин. Як варіант, можна горіхи на сухій сковороді обсмажити, не забуваючи помішувати.
Сир кладемо в миску, додаємо до нього м’яке вершкове масло, вливаємо вершки і вводимо варене згущене молоко. Заглибним блендером пробиваємо всі інгредієнти, поки не вийде повністю однорідна, гомогенна маса.
Обсмажені волоські горіхи рубаємо в дрібну крихту. Кілька горіхів залишаємо цілими для прикраси. Горіхову крихту змішуємо з сирною масою.
Пасочницу застеляємо марлю, складену в два-три шари. Заповнюємо форму приготовленої сирною масою. Вирівнюємо поверхню. Краї марлі піднімаємо вгору і закриваємо сирну масу. Зверху ставимо який-небудь вантаж, наприклад, банку або пляшку з водою. Прибираємо всю конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин – сирна маса повинна ущільнитися, а зайва сироватка – стекти.
З готового десерту прибираємо гніт, марлю розкриваємо і акуратно перевертаємо великдень на сервірувальне блюдо. Зверху прикрашаємо десерт волоськими горіхами.
Приємного апетиту!
найсмачніша сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з вершками Сирна паска з горіхами