Сирна паска заварна з вершками смачна і виглядає дуже апетитно! З наближенням свята святого Великодня найпопулярнішими запитами на кулінарних сайтах є рецепти великодніх пасок, сирної паски і методик фарбування яєць. Сьогодні ми хочемо вас навчити готувати царську заварную великдень з сільського сиру та вершків у спеціальній пасочнице.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакет
  • Курага – 50 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної паски заварний з вершками. Підготуйте всі необхідні для приготування сирної паски інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури. Для приготування паски постарайтеся купити сільський домашній сир і вершки. Якщо все ж використовуєте сир з магазину, то відіжміть його. Зазвичай в магазинному сирі багато зайвої рідини.

Сухофрукти (родзинки і курагу) замочіть в теплій воді на півгодини. Потім відкиньте їх на друшляк і обсушити на паперовому рушнику.

Протріть сир через дрібне сито, щоб він став ніжним і м’яким.

Потім введіть в сир розм’якшене вершкове масло.

В сотейник розбийте яйця і всипте ванільний цукор.

Збийте яйця.

Потім додайте жирні вершки. І поступово додаючи цукор, перемішувати масу.

Потім поставте сотейник на маленький вогонь і, постійно помішуйте, доводячи масу до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, відразу ж зніміть з вогню.

Поки заварна маса охолоджується, наріжте горіхи і цукати. У остигнула масу введіть сир, додайте підготовлені сухофрукти, волоські горіхи і цукати. Акуратно перемішайте масу

Пасочницу зберіть і встановіть на тарілку. Вистеліть марлею, складеною в кілька шарів. Намагайтеся, щоб складки марлі були по кутах.

Перекладіть підготовлену сирну масу в пасочницу, зверху накрийте краями марлі.

На марлю поставте блюдце, а на блюдце покладіть гніт. В якості гніту відмінно підходить літрова банка з водою. Поставте в холодне місце на добу. Не забувайте періодично зливати сироватку.

Після закінчення доби вийміть готову сирну паску. Поставте її на підготовлену красиву тарілку і прикрасьте за бажанням. Красива, смачна і дуже ніжна царська заварна паска з сиру з вершками готова.

Приємного апетиту!

Класична сирна паска найсмачніша сирна паска ПП сирна паска Сира сирна паска Сирна паска з родзинками Страви на Великдень Царська сирна паска