Дуже ніжна, з насиченим смаком великдень. Додаємо до сиру варене згущене молоко, вершкове масло і сметану. З таким складом десерт виходить тане в роті, дуже ситним і калорійним – саме той випадок, коли варто себе побалувати. Прикрасити паску можна тертим шоколадом, кондитерської посипкою, вареним згущеним молоком, отсаженной з кулінарного шприца.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% – 1 кг
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Молоко згущене – 400 гр.
  • Сметана – 400 гр.
  • Кориця – 12 ч. л.
  • Шоколад для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати сирну паску зі згущеним молоком і вершковим маслом, сир протираємо через сито, кладемо в миску, додаємо до нього розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор, корицю і кладемо згущене молоко. Ретельно перемішуємо інгредієнти разом, поки не вийде повністю однорідна маса.

Окремо змішуємо жирну сметану і цукор до повного розчинення цукрових кристаликів. Сметанную масу вливаємо в сирну. Добре перемішуємо.

В пасочницу укладаємо марлю, складену в кілька шарів. Ставимо пасочницу в плоску тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка. Заповнюємо приготовленої сирною масою. Вирівнюємо поверхню. Краї марлі піднімаємо вгору і закриваємо сирну масу. Зверху поміщаємо який-небудь вантаж, наприклад, банку або пляшку з водою. Прибираємо отриману конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин – сирна маса повинна ущільнитися, а зайва сироватка стече в тарілку.

З готового десерту знімаємо вантаж, марлю розкриваємо і перевертаємо великдень на сервірувальне блюдо.

Зверху посипаємо великдень тертим шоколадом, прикрашаємо декоративної посипкою.

Смачного!

Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска без яєць Сирна паска зі згущеним молоком Шоколадна сирна паска