Дуже ніжна, з насиченим смаком великдень. Додаємо до сиру варене згущене молоко, вершкове масло і сметану. З таким складом десерт виходить тане в роті, дуже ситним і калорійним – саме той випадок, коли варто себе побалувати. Прикрасити паску можна тертим шоколадом, кондитерської посипкою, вареним згущеним молоком, отсаженной з кулінарного шприца.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир 9% – 1 кг
- Масло вершкове – 300 гр.
- Ванільний цукор – 20 гр.
- Молоко згущене – 400 гр.
- Сметана – 400 гр.
- Кориця – 12 ч. л.
- Шоколад для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати сирну паску зі згущеним молоком і вершковим маслом, сир протираємо через сито, кладемо в миску, додаємо до нього розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор, корицю і кладемо згущене молоко. Ретельно перемішуємо інгредієнти разом, поки не вийде повністю однорідна маса.
Окремо змішуємо жирну сметану і цукор до повного розчинення цукрових кристаликів. Сметанную масу вливаємо в сирну. Добре перемішуємо.
В пасочницу укладаємо марлю, складену в кілька шарів. Ставимо пасочницу в плоску тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка. Заповнюємо приготовленої сирною масою. Вирівнюємо поверхню. Краї марлі піднімаємо вгору і закриваємо сирну масу. Зверху поміщаємо який-небудь вантаж, наприклад, банку або пляшку з водою. Прибираємо отриману конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин – сирна маса повинна ущільнитися, а зайва сироватка стече в тарілку.
З готового десерту знімаємо вантаж, марлю розкриваємо і перевертаємо великдень на сервірувальне блюдо.
Зверху посипаємо великдень тертим шоколадом, прикрашаємо декоративної посипкою.
Смачного!