Сирна шарлотка на сметані з грушами – це дуже апетитний варіант приготування традиційного ласощі. Вона виходить ніжніше і м’якше, а груші надають їй приголомшливий смак і аромат.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Сир – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Для начинки: –
- Груша – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Ягоди – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати сирну шарлотку на сметані з грушами? Беремо глибоку тарілку і змішуємо яйце і сир, потім додаємо 50 гр. цукру і 4 ст. л. рослинної олії, перемішуємо.
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і додаємо в приготовлену раніше масу. Замішуємо еластичне тісто.
Готуємо заливку. Для цього змішуємо 1 яйце, сметану, цукор і крохмаль. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Груші промиваємо і ріжемо їх кубиками, збризкуємо їх лимоном.
Форму для запікання добре промазуємо маслом. Викладаємо тісто і розподіляємо його по формі рівним шаром, утворюючи також бортики. Всередину вийшла кошики викладаємо груші. Заливаємо груші яєчно-сметанною заливкою. Посипаємо зверху ягодами.
Ставимо шарлотку в духову піч, заздалегідь розігріту до 180 градусів і випікаємо 40 хв.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка на сметані з разрыхлителем