Сирна шарлотка на сметані з грушами – це дуже апетитний варіант приготування традиційного ласощі. Вона виходить ніжніше і м’якше, а груші надають їй приголомшливий смак і аромат.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Сир – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Груша – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Ягоди – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати сирну шарлотку на сметані з грушами? Беремо глибоку тарілку і змішуємо яйце і сир, потім додаємо 50 гр. цукру і 4 ст. л. рослинної олії, перемішуємо.

Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і додаємо в приготовлену раніше масу. Замішуємо еластичне тісто.

Готуємо заливку. Для цього змішуємо 1 яйце, сметану, цукор і крохмаль. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Груші промиваємо і ріжемо їх кубиками, збризкуємо їх лимоном.

Форму для запікання добре промазуємо маслом. Викладаємо тісто і розподіляємо його по формі рівним шаром, утворюючи також бортики. Всередину вийшла кошики викладаємо груші. Заливаємо груші яєчно-сметанною заливкою. Посипаємо зверху ягодами.

Ставимо шарлотку в духову піч, заздалегідь розігріту до 180 градусів і випікаємо 40 хв.

Приємного апетиту!

ПП шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка на сметані з разрыхлителем