Сирна запіканка без борошна є просто незамінним сніданком або вечерею для всіх, хто дотримується правильного харчування. Вона дуже смачна, просто і легко готується і не містить великої кількості калорій, як це буває у випічці з борошном. Запіканка вийде тим смачніше, чим м’якше і ніжніше у вас буде сир, однак якщо він занадто жирний, страва буде і більш калорійним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 5 ст. л.
- Манна крупа – 5 ст. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Сир – 1 кг
- Цукати – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку без борошна легко! Спочатку залийте манку теплим молоком і дайте цій суміші постояти не менше чверті години, щоб манка розбухла. Промийте цукати і родзинки, залийте на такий же час гарячою водою, щоб вони розбухнули. Якщо ви вважаєте калорії, тоді родзинки і цукати можна не додавати в цю запіканку.
В мисці гарненько розмішайте з яйцями сир, додавши туди ж ванілін (або ванільний цукор) і звичайний цукор.
В сирну суміш додайте манку, набряклу в молоці, а також цукати і родзинки, з яких потрібно злити воду й обсушити їх на паперовому рушнику.
У силіконову форму (або в звичайну форму, змащену маслом і присипану сухарями) викладіть суміш і поставте форму в розігріту до 180-190 градусів духовку. Час випічки – 50-60 хвилин. У духовці запіканка добре підніметься, але після вимкнення вогню осяде, що вас не повинно налякати.
Нарізайте запіканку на порції, коли вона трохи охолоне в формі, і подавайте до столу з будь-яким топінгом.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка класична в духовці