Пропонуємо вам приготувати сирну запіканку з додаванням сметани і манки, а випікати будемо її класичним способом – в духовій шафі. Даний рецепт випробуваний не одним поколінням кулинарок, і ми дуже сподіваємося, що він приживеться і у вашій скарбничці швидких рецептів смачної домашньої випічки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Сир – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Ванілін – 8 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку на сметані? З манкою з’єднайте сметану, розмішайте і дайте їм постояти чверть години, щоб сметана допомогла манці добре розбухнути.

Сир розмішати з яйцями.

Сіль, цукор і ванільний цукор додайте в сирно-яєчну суміш і ретельно розмішайте.

Додайте розпушувач, щоб запіканка піднялася і набула більш легку структуру.

размешанное тісто додайте манку зі сметаною.

Замісіть тісто без грудок, найкраще це робити за допомогою блендера.

Дно і боки форми для випічки добре промажте маслом і підсипте манкою або панірувальними сухарями.

прогрійте Духовку до 180-190 градусів, викладіть у форму, підготовлену сирну масу, зверху її можна обмазати сметаною, щоб вийшла гарна скоринка. Випікайте сирну випічку не менше 45 хвилин або години, орієнтуючись по своїй духовці. Дайте запіканці охолонути у вимкненій духовці, щоб вона не осіла від перепаду температур.

Трохи остигнула запіканку нарізайте на порції і подавайте зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка на швидку руку