Пропонуємо вам приготувати сирну запіканку з додаванням сметани і манки, а випікати будемо її класичним способом – в духовій шафі. Даний рецепт випробуваний не одним поколінням кулинарок, і ми дуже сподіваємося, що він приживеться і у вашій скарбничці швидких рецептів смачної домашньої випічки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сир – 600 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сметана – 5 ст. л.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ванілін – 8 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну запіканку на сметані? З манкою з’єднайте сметану, розмішайте і дайте їм постояти чверть години, щоб сметана допомогла манці добре розбухнути.
Сир розмішати з яйцями.
Сіль, цукор і ванільний цукор додайте в сирно-яєчну суміш і ретельно розмішайте.
Додайте розпушувач, щоб запіканка піднялася і набула більш легку структуру.
размешанное тісто додайте манку зі сметаною.
Замісіть тісто без грудок, найкраще це робити за допомогою блендера.
Дно і боки форми для випічки добре промажте маслом і підсипте манкою або панірувальними сухарями.
прогрійте Духовку до 180-190 градусів, викладіть у форму, підготовлену сирну масу, зверху її можна обмазати сметаною, щоб вийшла гарна скоринка. Випікайте сирну випічку не менше 45 хвилин або години, орієнтуючись по своїй духовці. Дайте запіканці охолонути у вимкненій духовці, щоб вона не осіла від перепаду температур.
Трохи остигнула запіканку нарізайте на порції і подавайте зі сметаною або варенням.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка на швидку руку