Сирна запіканка – це корисний і смачний десерт. Відсутність цукру робить запіканку дієтичним блюдом. Якщо слідувати рецептом, то текстура випічки вийде гладкою і ніжною. Яблучна начинка робить смак запіканки гармонійним і збалансованим, а сирній масі надає соковитість.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир 1% – 500 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло – для змазування
  • Джем – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт сирної запіканки з яблуками ПП простий у приготуванні! На самому початку включаємо духовку розігріватися до температури 160 градусів.

Після цього займемося основою для запіканки. Щоб сирна маса вийшла гладкою і однорідною, краще скористатися заглибним блендером. Якщо такої можливості немає, просійте сир через сито.

Отже, в миску кладемо потрібну кількість сиру і курячі яйця.

Все ретельно пробиваємо блендером близько хвилини. У підсумку сирна маса вийде без грудочок і крупинок. Її консистенція буде нагадувати розм’якшене вершкове масло.

Переходимо до начинки. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і вирізаємо насіння з серцевиною. Подрібнюємо два яблука на крупній тертці. До залишився яблуку повернемося пізніше.

В сирну масу додаємо подрібнену яблучну начинку. Все перемішуємо до однорідності і рівномірного розподілу яблук.

У форму, змащену вершковим маслом, викладаємо основу запіканки. Розрівнюємо сирну масу лопаткою.

Третє яблуко необхідно очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками. У будь-якому порядку укладіть їх на поверхню сирної маси і присипте порошком кориці.

Відправляємо дієтичну запіканку на 40 хвилин в розігріту духовку.

Готову сирну запіканку з яблуками дістаємо з духовки і охолодити деякий час. Їсти її можна і теплою, і холодною. Нарізати на порційні шматочки краще остиглу запіканку. За бажанням можна приправити випічку джемом.

Приємного чаювання!

Запіканка з знежиреного сиру ПП сирна запіканка ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з яблуками в духовці Сирна запіканка як у садку