Часто батькам важко прищепити своїй дитині любов до полезнейшему продукту – сиру, який дуже багатий корисними мікроелементами, вітамінами і мінералами. У таких випадках прекрасною альтернативою стане сирна запіканка, яку можна подавати як самостійне блюдо, і як десерт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 600 гр.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з борошном і манкою? В першу чергу необхідно з’єднати манну крупу і сметану.

Все залишаємо до набухання приблизно на 30 хвилин. Протягом цього часу масу необхідно помішувати.

Беремо глибоку миску, викладаємо в неї сир. Розм’якшуємо його за допомогою виделки.

Яйця та цукор-пісок необхідно збити.

Після чого додати ванільний цукор і сіль і знову збити.

Манну крупу, яка до цього часу має набрякнути, з’єднайте з сиром, борошном і збитими яйцями.

Все ретельно перемішуємо. Найкраще це робити за допомогою блендера.

В отриману масу додаємо родзинки, який необхідно попередньо залити окропом на кілька хвилин.

У форму, попередньо змащену вершковим маслом, в якій будемо випікати запіканку, відправляємо тісто. Для того, щоб тісто не прилипало до форми, її можна посипати манною крупою або панірувальними сухарями.

Тісто в формочці бажано «пригладити» за допомогою ложки або силіконової лопатки, потім полити шаром сметани.

Відправляємо запіканку в духовку на 30 хвилин. Випікати при температурі 180 градусів.

Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку