Часто батькам важко прищепити своїй дитині любов до полезнейшему продукту – сиру, який дуже багатий корисними мікроелементами, вітамінами і мінералами. У таких випадках прекрасною альтернативою стане сирна запіканка, яку можна подавати як самостійне блюдо, і як десерт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 600 гр.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Родзинки – 50 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з борошном і манкою? В першу чергу необхідно з’єднати манну крупу і сметану.
Все залишаємо до набухання приблизно на 30 хвилин. Протягом цього часу масу необхідно помішувати.
Беремо глибоку миску, викладаємо в неї сир. Розм’якшуємо його за допомогою виделки.
Яйця та цукор-пісок необхідно збити.
Після чого додати ванільний цукор і сіль і знову збити.
Манну крупу, яка до цього часу має набрякнути, з’єднайте з сиром, борошном і збитими яйцями.
Все ретельно перемішуємо. Найкраще це робити за допомогою блендера.
В отриману масу додаємо родзинки, який необхідно попередньо залити окропом на кілька хвилин.
У форму, попередньо змащену вершковим маслом, в якій будемо випікати запіканку, відправляємо тісто. Для того, щоб тісто не прилипало до форми, її можна посипати манною крупою або панірувальними сухарями.
Тісто в формочці бажано «пригладити» за допомогою ложки або силіконової лопатки, потім полити шаром сметани.
Відправляємо запіканку в духовку на 30 хвилин. Випікати при температурі 180 градусів.
Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку