Хочу запропонувати варіант смачного і дуже ситного сніданку. Сирно-рисову запіканку з родзинками я часто готую для своєї родини на сніданки у вихідні дні. Сирно-рисова запіканка виходить неймовірно смачною і ніжною. Частенько буває, що хочеться солодкого, а в будинку немає нічого, тоді цей десерт стане для вас паличкою-виручалочкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ізюм – за смаком
  • Яйце – 3 шт.
  • Сухарі панірувальні – для посипання
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сметана – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирно-рисову запіканку з родзинками легко! Першим ділом відваріть рис. Відміряйте необхідну кількість рису і добре промийте його в проточній воді. Потім викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, трохи посоліть, потім зменшіть вогонь і варіть рис приблизно 15-20 хвилин. Відварений рис злийте через сито або друшляк, а потім промийте холодною водою.

Відміряйте необхідну кількість родзинок, добре переберіть його, потім промийте в холодній проточній воді. Викладіть в глибоку ємність і залийте попередньо підготовленим окропом. Залиште родзинки набухати Приблизно на 5-7 хвилин.

В окремій глибокій ємності з’єднайте курячі яйця з необхідною кількістю цукрового піску. За допомогою віночка або міксера збийте до однорідної гладкої консистенції.

Сир попередньо протріть через дрібне сито або подрібніть до однорідної маси за допомогою заглибного блендера, потім додайте до нього рис і ретельно перемішайте.

В отриману масу введіть яєчну цукрову суміш і добре перемішайте до однорідної консистенції.

Потім додайте необхідну кількість сметани, трохи посоліть і все ще раз добре перемішайте. Родзинки злийте через сито і трохи дайте йому стекти, потім викладіть на тісто і перемішайте.

Підготуйте форму для випічки, добре змастіть її вершковим маслом.

А потім присипте панірувальними сухарями і добре розподіліть їх по всій поверхні.

Потім викладіть приготоване тісто і рівномірно розподіліть його по всій поверхні за допомогою силіконової лопатки. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і запікайте блюдо при температурі 160 градусів 45 хвилин.

Готовність сирно-рисової запіканки з родзинками перевірте шпажкою або зубочисткою. Готову запіканку акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть, потім акуратно вийміть з форми і перекладіть на красиве блюдо. Сирно-рисову запіканку з родзинками подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дієтична сирна запіканка Сирна запіканка Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з рисом Сирна запіканка з родзинками в духовці