Сирна запіканка прекрасний десерт для любителів сиру. Для більш щільної структури найчастіше використовують манну крупу. Пропоную приготувати сирну запіканку з борошном і молоком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Родзинки – 1 склянка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з борошном і молоком? Підготуйте необхідні інгредієнти для сирної запіканки. Ізюм добре промийте під проточною водою, дайте стекти зайвої рідини через сито.
Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі. У невелику миску висипте цільнозернове борошно (можна і звичайну), залийте підігрітим молоком і залиште на 10 хвилин.
Розділіть курячі яйця на жовтки і білки. Візьміть глибоку миску, викладіть сир, додайте яєчні жовтки, цукровий пісок і ванілін.
З допомогою заглибного блендера або міксера доведіть до однорідної маси.
Охолоджені яєчні білки з дрібкою солі збийте за допомогою міксера до твердих піків.
В сирну масу викладіть набряклу цільнозернове борошно і просушений ізюм. Добре перемішайте. Збиті білки в кілька прийомів введіть в сирну масу і акуратними рухами знизу вгору перемішайте.
Форму для випікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла або застеліть пергаментним папером. Силіконову форму змащувати не потрібно. Сирне тісто акуратно викладіть і рівномірно, з допомогою силіконової лопатки, розподіліть по всій поверхні.
Помістіть форму в добре розігріту духовку. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Вийміть запіканку з духовки і дайте трохи охолонути. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Наріжте на порції. Прикрасьте варенням, сметаною або цукровою пудрою за своїм бажанням.
Приємного чаювання!
Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з борошном Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка з родзинками