Сирна запіканка з рум’яною скоринкою послужить поживним сніданком, від якого не відмовиться будь-який дорослий і дитина. Ягоди чорної смородини дають випічці соковитість, додають трохи кислинки і надають ошатний вигляд.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир 9% – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 100 гр.
- Сметана 20% – 50 гр.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 5 гр.
- чорна Смородина – 80 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну запіканку з чорною смородиною? У миску вбити яйця, всипати туди ж цукровий пісок, ванілін, соду і посолити. Активно збити все міксером або віночком.
Окремо з’єднати сир жирністю не менше 9 %, сметану, манну крупу. Перемішати ложкою. Влити яєчну масу, перемішати.
Чорну смородину перебрати, промити. Дзьобики можна не обрізати. Додати ягоди в тісто запіканки і акуратно перемішати, щоб не розчавити їх.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти туди сирну масу. Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Випікати запіканку при зазначеній температурі близько 40 хв. Відразу не діставати, дати постояти в остигає духовці ще близько півгодини.
Нарізати запіканку з чорною смородиною порційно.
Подавати випічку зі сметаною, згущеним молоком або конфітюром.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку