Сир – смачний і корисний продукт, але не всі розуміють його користь і рідко включають його в свій раціон. Сьогодні ми запропонуємо вам подивитися на сир з іншого боку. Що, якщо звичайний сир або сирну масу перетворити на смачний десерт? Якщо додати в сир кілька інгредієнтів і запекти в духовці – у нас вийде ніжний і смачний сирний десерт, який стане частим гостем на вашому столі. Давайте спробуємо!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ізюм – 100 гр.
  • Сир 9% – 750 гр.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Манна крупа – 180 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку з манкою? Для початку підготуємо родзинки: його необхідно промити під проточною водою, потім скласти в миску і залити окропом. Залишити ізюм на 10-15 хвилин. Після цього відкинути його на друшляк або викласти на серветку, щоб позбутися від зайвої вологи.

Для тіста беремо глибоку ємність, ставимо в неї сито, кладемо сир і за допомогою ложки протираємо через сито. Сир стане однорідної консистенції без грудочок. Вершкове масло нарізаємо кубиками і відправляємо в мікрохвильову піч на 10 секунд, щоб воно трохи размягчилось.

В глибоку миску розбиваємо яйця, з’єднайте з цукром і сіллю. Яйця збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості до утворення пишної піни.

З’єднуємо яєчну і сирну масу, додаємо розм’якшене вершкове масло і молоко. Все добре збиваємо на середній швидкості міксера до утворення однорідної консистенції. Потім в тісто вводимо манну крупу і знову все добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

У тісто додаємо родзинки, перемішуємо тісто лопаткою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб манка трохи набрякли.

Форму для випічки краще всього вибирати неразъемную, щоб рідке тісто або утворилася в процесі випікання сирна сироватка не протікали. Змащуємо форму вершковим маслом, присипаємо манною крупою.

Викладаємо тісто у форму, трохи розрівнюємо зверху лопаткою і ставимо випікатися в духовку при 190 градусах на 40-45 хв до золотавої скоринки.

Готову запіканку, з допомогою прихватов, виймаємо з духовки. Даємо їй трохи охолонути й нарізаємо порційними шматочками. Запіканку можна подати зі сметаною, згущеним молоком або будь-яким джемом. Приємного апетиту!

Запіканка з м'якого сиру Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку