Гарбуз – дуже цікавий і майже універсальний продукт. Годиться як для десертів, так для рагу, супів. Пропонуємо приготувати з неї сирну запіканку. Сир дуже вдало поєднується з гарбузом, доповнює її як за смаком, так і по корисності.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Сир 9% – 500 гр.
  • Гарбуз – 130 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 0.5 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готуємо продукти для Сирна запіканки з гарбуза: дістаємо яйця, молоко і сир з холодильника, щоб вони встигли прийняти кімнатну температуру.

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, промиваємо й обсушуємо. М’якоть натираємо на дрібній тертці і змішуємо з корицею.

В окрему миску викладаємо сир, цукор і розбиваємо туди яйця. Заглибним блендером пробиваємо суміш до однорідного стану. Висипаємо в сирно-яєчну масу манну крупу, ванілін, вливаємо молоко, додаємо розпушувач. Усе ретельно промешиваем віночком до повного змішування інгредієнтів. Отриману суміш ділимо на дві рівні частини.

У другу частину сирного тіста додаємо терту гарбуз з корицею, добре змішуємо компоненти.

Форму для випічки змащуємо маслом. Також можна форму застелити промасленим пергаментом, щоб потім було простіше дістати готову запіканку. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У форму почергово столовою ложкою викладаємо обидві суміші, намагаючись не змішувати кордону. Розтікаючись самостійно, маси сформують фантазійний візерунок. Форму з майбутньою запіканкою ставимо на середній рівень духовки і випікаємо протягом сорока-п’ятдесяти хвилин, орієнтуючись на свою духовку. До кінця випікання запіканка трохи збільшується в розмірі і стає злегка рум’яної. Готову страву дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Витягаємо з форми, нарізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Запіканка з м'якого сиру Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці