Гарбуз – дуже цікавий і майже універсальний продукт. Годиться як для десертів, так для рагу, супів. Пропонуємо приготувати з неї сирну запіканку. Сир дуже вдало поєднується з гарбузом, доповнює її як за смаком, так і по корисності.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сир 9% – 500 гр.
- Гарбуз – 130 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 0.5 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готуємо продукти для Сирна запіканки з гарбуза: дістаємо яйця, молоко і сир з холодильника, щоб вони встигли прийняти кімнатну температуру.
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, промиваємо й обсушуємо. М’якоть натираємо на дрібній тертці і змішуємо з корицею.
В окрему миску викладаємо сир, цукор і розбиваємо туди яйця. Заглибним блендером пробиваємо суміш до однорідного стану. Висипаємо в сирно-яєчну масу манну крупу, ванілін, вливаємо молоко, додаємо розпушувач. Усе ретельно промешиваем віночком до повного змішування інгредієнтів. Отриману суміш ділимо на дві рівні частини.
У другу частину сирного тіста додаємо терту гарбуз з корицею, добре змішуємо компоненти.
Форму для випічки змащуємо маслом. Також можна форму застелити промасленим пергаментом, щоб потім було простіше дістати готову запіканку. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У форму почергово столовою ложкою викладаємо обидві суміші, намагаючись не змішувати кордону. Розтікаючись самостійно, маси сформують фантазійний візерунок. Форму з майбутньою запіканкою ставимо на середній рівень духовки і випікаємо протягом сорока-п’ятдесяти хвилин, орієнтуючись на свою духовку. До кінця випікання запіканка трохи збільшується в розмірі і стає злегка рум’яної. Готову страву дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Витягаємо з форми, нарізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Запіканка з м'якого сиру Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці