Морквяно-сирна запіканка, приготована за цим рецептом, виходить ніжною і м’якою завдяки попередньої термічної обробки моркви. Насичений і приємний смак додасть запіканці протертий сир, а також вершкове масло. Морквяно-сирна запіканка має приголомшливий і збалансований смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Морква – 1 кг
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати морквяно-сирна запіканка в духовці, моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.

Кладемо терту моркву в каструлю, додаємо до неї воду, ставимо на вогонь. Після закипання додаємо до моркви вершкове масло, сіль та цукровий пісок (при бажанні зробити солодкий варіант запіканки додайте цукровий пісок в більшій кількості). Все перемішуємо і тушкуємо протягом 20-30 хвилин. По готовності моркву необхідно остудити до кімнатної температури.

Сир необхідно пропустити через дрібне сито або подрібнити до однорідного стану за допомогою блендера.

Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо жовтки, після цього додаємо до них сир, перемішуємо.

В окремій ємності збиваємо білки до повітряної піни.

З’єднуємо сирну суміш з остиглої морквою, просіваємо сюди ж пшеничне борошно.

Далі додаємо в робочу ємність збиті білки і все перемішуємо до однорідного стану.

Форму для випічки застеляємо пекарським папером, викладаємо на неї морквяно-сирне тісто. Відправляємо запіканку на 40-45 хвилин в розігріту духовку (180 градусів).

Морквяно-сирна запіканка готова!

Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з борошном Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку