Деякі страви можуть похвалитися тим, що їх смак на завтра навіть краще, ніж відразу після приготування. Сирна запіканка з гарбузом в мультиварці – одне з таких. Ніжна повітряна випічка з характерним ароматом гарбуза стає ще смачніше, коли постоїть в холодильнику ніч. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 300 гр.
- Сир – 450 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа – 50 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з гарбузом в мультиварці? Нам знадобиться тільки м’якоть гарбуза. Цю м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. У сотейник вливаємо молоко, висипаємо туди ж нарізаний гарбуз, варимо до розм’якшення овочів. Після того, як гарбуз стане м’якою, молоко знімаємо з вогню, даємо охолонути.
В глибокій мисці змішуємо сир, мед, цукор, яйце, сметану і манну крупу. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Потім до сирної маси вливаємо молоко з гарбузом, все ще раз акуратно перемішуємо.
Чашу мультиварки застеляємо пергаментом. Виливаємо в неї підготовлене тісто, розрівнюємо його по всій поверхні чаші. Випікаємо запіканку в режимі «випічка» 40 хвилин.
Коли програма закінчиться, відкриваємо кришку мультиварки і даємо запіканці трохи охолонути.
Витягаємо сирну запіканку з гарбузом з мультиварки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в мультиварці Сирна запіканка з гарбузом Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в мультиварці Сирна запіканка з манкою і сметаною