Деякі страви можуть похвалитися тим, що їх смак на завтра навіть краще, ніж відразу після приготування. Сирна запіканка з гарбузом в мультиварці – одне з таких. Ніжна повітряна випічка з характерним ароматом гарбуза стає ще смачніше, коли постоїть в холодильнику ніч. Обов’язково спробуйте!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Манна крупа – 50 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з гарбузом в мультиварці? Нам знадобиться тільки м’якоть гарбуза. Цю м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. У сотейник вливаємо молоко, висипаємо туди ж нарізаний гарбуз, варимо до розм’якшення овочів. Після того, як гарбуз стане м’якою, молоко знімаємо з вогню, даємо охолонути.

В глибокій мисці змішуємо сир, мед, цукор, яйце, сметану і манну крупу. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Потім до сирної маси вливаємо молоко з гарбузом, все ще раз акуратно перемішуємо.

Чашу мультиварки застеляємо пергаментом. Виливаємо в неї підготовлене тісто, розрівнюємо його по всій поверхні чаші. Випікаємо запіканку в режимі «випічка» 40 хвилин.

Коли програма закінчиться, відкриваємо кришку мультиварки і даємо запіканці трохи охолонути.

Витягаємо сирну запіканку з гарбузом з мультиварки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в мультиварці Сирна запіканка з гарбузом Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в мультиварці Сирна запіканка з манкою і сметаною