Смак повітряного сирного десерту багатьом знайомий з дитинства. Апетитну запіканку можна легко приготувати на кефірі з використанням манної крупи. Страва подається в холодному вигляді, підходить для сніданків.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Кефір – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Манна крупа – 100 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- М’ята свіжа – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати сирну запіканку з манкою і кефіром? Манку необхідно заздалегідь залити кефіром і залишити набухати близько 30 хвилин.
Сюди ж додаємо розпушувач. Якщо зробити це до початку приготування, то ми зекономимо час.
Збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром до рясної піни.
Після, сюди ж додаємо перетертий сир. Якщо ви вибрали продукт з дрібними зернами, то можна обійтися без перетирання.
Перемішуємо ложкою яєчно-сирну суміш.
Змішуємо сирне тісто з нахабною манною крупою в кефірі. Перемішуємо ложкою до однорідного стану. Тісто виходить рідкуватим.
Перекладаємо його в форму для випікання і відправляємо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Акуратно перекладаємо запіканку на тарілку і даємо їй повністю охолонути. Можна на час помістити в холодильник. Перед подачею прикрашаємо свіжою м’ятою. Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на кефірі Сирна запіканка як у садку