Смак повітряного сирного десерту багатьом знайомий з дитинства. Апетитну запіканку можна легко приготувати на кефірі з використанням манної крупи. Страва подається в холодному вигляді, підходить для сніданків.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кефір – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • М’ята свіжа – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку з манкою і кефіром? Манку необхідно заздалегідь залити кефіром і залишити набухати близько 30 хвилин.

Сюди ж додаємо розпушувач. Якщо зробити це до початку приготування, то ми зекономимо час.

Збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром до рясної піни.

Після, сюди ж додаємо перетертий сир. Якщо ви вибрали продукт з дрібними зернами, то можна обійтися без перетирання.

Перемішуємо ложкою яєчно-сирну суміш.

Змішуємо сирне тісто з нахабною манною крупою в кефірі. Перемішуємо ложкою до однорідного стану. Тісто виходить рідкуватим.

Перекладаємо його в форму для випікання і відправляємо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Акуратно перекладаємо запіканку на тарілку і даємо їй повністю охолонути. Можна на час помістити в холодильник. Перед подачею прикрашаємо свіжою м’ятою. Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на кефірі Сирна запіканка як у садку