У радянські часи велика увага приділялася якості продукції, тому ГОСТ дотримувалися, і це додавало впевненості в тому, що в громадському харчуванні їжа високої якості. Багато хто пам’ятає запіканку з дитячого саду і хочуть приготувати таку ж, щоб згадати смак дитинства або нагодувати малечу корисною їжею. Це зовсім нескладно, якщо дотримуватися зрозумілому рецептом і в точності дотримуватися пропорції інгредієнтів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Манна крупа – 50 гр.
  • Яйце – 1 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Молоко коров’яче – 225 мл
  • Шоколад (для прикраси) – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку по ГОСТу просто! Духовку поставте на розігрів до 180 градусів. Сир протріть через сито. Цей процес дуже важливий для консистенції, поставтеся до нього відповідально.

Додайте молоко, яйце і розмішайте масу ложкою. Блендером користуватися не можна!

Додайте крупу, цукор і ще раз вимісити вручну. Форму змастіть маслом і покладіть в неї тісто. Випікайте запіканку 30 хвилин дістаньте з духовки і не виймайте з форми 15 хвилин. Страва повинна охолонути.

Перекладіть готове ласощі на блюдо і насолоджуйтеся.

Також доречно подавати зі сметаною, джемом або варенням. А ще дуже смачна запіканка вприкуску з ягідним киселем.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку