Додавання яблук в сирну запіканку дозволить вам приготувати ніжне й ароматне блюдо для дитячого і дієтичного меню. Сир для неї краще використовувати жирний, щоб страва не було сухим, а сметана походить будь-яка. Яблука бажано брати кисло-солодкого сорту. Рецепт простий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% – 600 гр.
  • Яблука – 5 шт.
  • Манна крупа – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку з манкою і яблуками легко! Курячі яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки помістіть в миску, додайте до них потрібну кількість цукру і віночком збийте до отримання однорідної білої маси.

В іншу миску покладіть сир, налийте до нього молоко, додайте манну крупу і трохи ваніліну і заглибним блендером все добре перемішайте до однорідного стану. Залиште тісто на 40 хвилин для набухання манки.

яблука Помийте, видаліть у них шкірку і коробочки з насінням і поріжте кожне яблуко на 8 поздовжніх шматочків. Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу, трохи змастіть маслом і рівним шаром укладіть у форму нарізані яблука.

Віночком збийте білки до міцної піни і перемішайте їх з сирною масою. Цим тестом залийте яблука у формі. Масло наріжте на невеликі шматочки і рівномірно розкладіть їх поверх запіканки.

Духовку розігрійте до 180°С і запікайте блюдо протягом однієї години.

Приємного апетиту!

Запіканка з м'якого сиру Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з молоком і манкою Сирна запіканка з яблуками Сирна запіканка з яблуками в духовці Сирна запіканка класична в духовці