Відсутність духовки – це ще не привід, щоб не приготувати смачну сирну запіканку, якщо раптом з’явилося таке бажання. Пропонуємо вам рецепт сирної запіканки на сковороді, а щоб вона добре пропеклась і не пригоріла, потрібно використовувати глибоку сковороду з кришкою. Сир не накладайте товстим шаром, щоб усередині запіканка не вийшла сирої.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сода харчова (гашене оцтом) – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати сирну запіканку з манкою на сковороді? У миску вбийте яйце. Білок і жовток можна збити як окремо, так і разом.
Цукор додайте до яйцю і розмішайте.
попереднім інгредієнтів додайте потрібну кількість манки або ж крохмалю (манку можна замінити борошном, але борошно може горіти при випічці на сковороді).
Краще всього для запіканки використовувати жирний домашній сир, такий, що легко розтирається пальцями. Додайте його в миску до інших інгредієнтів.
Збийте все в однорідну масу за допомогою міксера або блендера.
Соду злегка пригасите лимонним соком або оцтом і додайте в тісто (замість неї можна використовувати 1 чайну ложку без гірки розпушувача для тіста).
Добре розмішайте сирне тісто. Якщо воно сухе, тоді додайте туди 1-2 столові ложки сметани.
Дно сковороди вистелити пергаментним папером, на неї поставте ваше сирне тісто.
Накрийте сковорідку кришкою, слідкуючи, щоб папір не стирчала з-під неї, інакше вона може загорітися. Випікайте запіканку на дуже повільному вогні близько 25-30 хвилин до повної готовності.
Присипте вашу, трохи остигнула запіканку, цукровою пудрою і прикрасьте довільно, наприклад, часточками лимона.
Приємного апетиту!
Порада: у тісто для сирної запіканки, яку планується випікати в сковороді на відкритому вогні, а не в духовці, не додаються ягоди або шматочки фруктів, так як вони від нагрівання пускають сік, і запіканка починає підгоряти.
Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка на сковороді