Запіканка з сиру з додаванням моркви стане відмінним корисним сніданком, повним вітамінів. Приготувати її можна навіть з вечора, а вранці розігріти. Проте в холодному вигляді така випічка нічим не поступається за смаком розігрітій.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 350 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку з морквою в духовці легко! Якщо яйця великого розміру, їх можна взяти в кількості трьох штук. Моркву почистити і помити.

Сир потрібно купити в брикетах і максимальної жирності, він не буде давати зайвої рідини в запіканку. Змішати яйця, додати до них сир.

Все ретельно перемішати. Збити міксером до однорідності. Якщо потрібна консистенція пастоподібна, краще замість міксера озброїтися блендером.

Всипати до яєць з сиром манну крупу, цукровий пісок, ванільний цукор і сіль.

Збити до однорідності.

Моркву потерти на дрібній тертці, якщо буде зайвий сік віджати вручну. Додати в масу моркву.

Все перемішати виделкою.

Форму змастити олією з допомогою кухонного силіконової пензлика або звичайної марлі. Перекласти сирно-морквяну масу у форму, почекати півгодини, поки манка у складі запіканки розбухне, поглинувши зайву рідину.

Змастити форму для випічки сметаною.

Запікати страву в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці на середньому рівні приблизно 50-60 хвилин.

Вимкнути духовку, дати запіканці постояти близько 10 хвилин, не відкриваючи дверцята. Далі акуратно порізати випічку на порційні квадрати прямо у формі, якщо вона на це розрахована. Викласти на тарілки, полити сметаною і подавати.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка на швидку руку Сирно-морквяна запіканка