Запіканка з сиру з додаванням моркви стане відмінним корисним сніданком, повним вітамінів. Приготувати її можна навіть з вечора, а вранці розігріти. Проте в холодному вигляді така випічка нічим не поступається за смаком розігрітій.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 350 гр.
- Морква – 2 шт.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сметана – 2 – 3 ст. л.
- Ванілін – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку з морквою в духовці легко! Якщо яйця великого розміру, їх можна взяти в кількості трьох штук. Моркву почистити і помити.
Сир потрібно купити в брикетах і максимальної жирності, він не буде давати зайвої рідини в запіканку. Змішати яйця, додати до них сир.
Все ретельно перемішати. Збити міксером до однорідності. Якщо потрібна консистенція пастоподібна, краще замість міксера озброїтися блендером.
Всипати до яєць з сиром манну крупу, цукровий пісок, ванільний цукор і сіль.
Збити до однорідності.
Моркву потерти на дрібній тертці, якщо буде зайвий сік віджати вручну. Додати в масу моркву.
Все перемішати виделкою.
Форму змастити олією з допомогою кухонного силіконової пензлика або звичайної марлі. Перекласти сирно-морквяну масу у форму, почекати півгодини, поки манка у складі запіканки розбухне, поглинувши зайву рідину.
Змастити форму для випічки сметаною.
Запікати страву в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці на середньому рівні приблизно 50-60 хвилин.
Вимкнути духовку, дати запіканці постояти близько 10 хвилин, не відкриваючи дверцята. Далі акуратно порізати випічку на порційні квадрати прямо у формі, якщо вона на це розрахована. Викласти на тарілки, полити сметаною і подавати.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка на швидку руку Сирно-морквяна запіканка