Сирна запіканка з мигдальною борошном – це вже не просто звичне блюдо з дитячого садка або школи. Такий варіант запіканки більше схожий на вишуканий десерт. Мигдальна борошно дає характерний горіховий смак, а карамелізовані лимони чудово відтіняє. У поєднанні з ніжним грецьким йогуртом така запіканка просто не може не сподобатися.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • мигдальна Борошно – 100 гр.
  • Сир 9% – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Апельсиновий сік – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло – для змазування
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор-пісок (для карамелі) – 150 гр.
  • Вода (для карамелі) – 150 мл
  • Грецький йогурт – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати сирну запіканку з мигдальною борошном? Для приготування запіканки рекомендується використовувати жирний сир без грудочок. Для того щоб домогтися ніжною пастоподібної консистенції сиру, його краще попередньо протерти через сито або пробити блендером.

підготовлений сир розбиваємо яйця і збиваємо міксером на високій швидкості.

Додаємо цукор і знову збиваємо до розчинення цукрових кристаликів.

Апельсин промиваємо гарячою водою, щоб можна було вичавити більше соку. Обсушуємо його і спочатку знімаємо цедру спеціальним ножем або дрібної теркою. Потім видавлюємо з апельсина сік.

До сиру додаємо цедру, сік, мигдалеву борошно і всі разом змішуємо міксером на низькій швидкості або вручну.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Також можна форму застелити промасленим пергаментом, щоб було простіше дістати готову запіканку.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. У підготовлену форму виливаємо рідке сирне тісто, ставимо на середній рівень духовки і випікаємо протягом сорока хвилин. Запіканка повинна добре зарум’яниться і затвердіти. Коли час випікання запіканки закінчиться, духовку вимикаємо і відкриваємо наполовину дверцята. У такому положенні даємо запіканці охолонути і настоятися протягом двох-трьох годин.

Поки запіканка відпочиває, лимони промиваємо, обсушуємо і нарізаємо рівними тонкими кружечками. Кісточки акуратно витягаємо з допомогою кінчика ножа.

В широкому сотейнику змішуємо воду і цукор, доводимо до кипіння. Опускаємо в отриманий сироп лимонні кружечки і, постійно помішуючи і акуратно перевертаючи їх, чекаємо, поки сироп випарується. До кінця варіння залишки сиропу повинні загуснути і просочити лимони. Лимонні кружечки трохи потемніють. Обережно, не забуваємо перевертати цитруси, щоб вони не пригоріли.

Готові карамелізовані кружечки лимонів викладаємо на решітку і дати їм повністю охолонути, а за цей час збіжить і зайвий сироп.

Остиглу і настоявшуюся запіканку витягаємо з форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо. На поверхні розкладаємо лимонні кружечки.

Запіканку розрізаємо порційними шматками гострим ножем, перекладаємо на порційні тарілки і подаємо разом з грецьким йогуртом.

Приємного апетиту!

Дієтична сирна запіканка ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка класична в духовці