Сир в запіканці добре поєднується з сухофруктами і цукатами. Додавання їх в сирне тісто дозволяє знизити кількість цукру в запіканці, а це для багатьох важливо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Сметана або Кефір – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати сирну запіканку з родзинками в духовці. У миску насипте манну крупу, додайте до неї сметану або кефір, добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин для набухання крупи, періодично її помішуючи.

Сир, якщо у вас з великими крупинками, перетріть на густе сито.

В окремій ємності збийте за допомогою міксера яйця з цукром і ваніліном. До цієї суміші додайте дрібку солі, щоб підкреслити смак готової страви.

Сир з’єднайте зі збитими яйцями і добре перемішайте міксером.

Ізюм промийте, залийте на 2 хвилини окропом і видаліть сухі хвостики. Додайте його в сирне тісто і ложкою, а не міксером ще раз перемішайте.

Будь-яку форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.

У форму викладіть приготовану сирне тісто і вирівняйте його поверхню.

Форму з тестом помістіть на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180°С. Приготовану запіканку трохи остудіть і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку