Сир в запіканці добре поєднується з сухофруктами і цукатами. Додавання їх в сирне тісто дозволяє знизити кількість цукру в запіканці, а це для багатьох важливо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 600 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Сметана або Кефір – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Родзинки – 1 жменя
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати сирну запіканку з родзинками в духовці. У миску насипте манну крупу, додайте до неї сметану або кефір, добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин для набухання крупи, періодично її помішуючи.
Сир, якщо у вас з великими крупинками, перетріть на густе сито.
В окремій ємності збийте за допомогою міксера яйця з цукром і ваніліном. До цієї суміші додайте дрібку солі, щоб підкреслити смак готової страви.
Сир з’єднайте зі збитими яйцями і добре перемішайте міксером.
Ізюм промийте, залийте на 2 хвилини окропом і видаліть сухі хвостики. Додайте його в сирне тісто і ложкою, а не міксером ще раз перемішайте.
Будь-яку форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.
У форму викладіть приготовану сирне тісто і вирівняйте його поверхню.
Форму з тестом помістіть на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180°С. Приготовану запіканку трохи остудіть і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку