Сирна запіканка – улюблене багатьма ласощі з дитинства. Додавання яблук і родзинок додасть незвичайний смак десерту. Приготувавши запіканку за даним рецептом, ви зможете здивувати і рідних, і гостей. Незважаючи на простоту приготування, ласощі виходить ароматним і апетитним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної запіканки з яблуками і родзинками. Поміщаємо родзинки в сито і проточною водою добре промиваємо. Потім замочуємо в холодній воді на 15 хвилин.

Зважте потрібну кількість сиру і помістіть його в глибоку ємність. Потім за допомогою вилки необхідно його перетерти (можна також використати для цього блендер або сито). Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

Додаємо в сир одне куряче яйце, цукровий пісок, щіпку солі і манну крупу. Манна крупа допоможе стати тесту потрібної консистенції. Ретельно все вимішуємо.

Яблука для запіканки можна використовувати будь-які, але особливо тут будуть доречні яблука з кислинкою. Вимийте фрукти, приберіть насіння і серцевину. Далі наріжте соломкою яблука. Очищати від шкірки не обов’язково.

В сирну масу додаємо нарізані яблука. Все перемішуємо.

Ізюм також додаємо в робочу ємність і вимішуємо.

Беремо друге яйце, відокремлюємо жовток від білка. Білок додаємо тісто. Перемішуємо.

Сирну масу поміщаємо в силіконову форму для випікання, розрівнюємо. Залишилися жовтком змащуємо поверхню запіканки. Форму з запіканкою відправляємо в розігріту духовку. Випікання займе 40 хвилин.

По закінченню часу вимикаємо духовку, дістаємо готову випічку і остуджуємо. Ароматний і соковитий запіканка готова!

Приємного чаювання!

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з яблуками Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку