Сирна запіканка зі сметаною по структурі виходить дуже ніжною. Ваші домочадці збіжаться на аромат чудового десерту і обов’язково попросять добавки. Продукти використовуються в приготуванні прості і знайдуться в холодильнику у будь-якої господині.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Сир – 500 гр.
- Сметана – 5 ст. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирної запіканки зі сметаною? Переберіть родзинки, промийте водою, залийте окропом, закрийте фольгою і відставте в сторону на 15-20 хвилин.
В окрему ємність висипте манну крупу, викладіть сметану, добре перемішайте і відставте набухати на 40 хвилин.
Сир протріть через сито або доведіть до однорідного стану за допомогою заглибного блендера. Родзинки злийте через сито, залиште, щоб зайва рідина скла.
В сирну масу перекладіть набряклу манну крупу, родзинки, додайте цукровий пісок і ванільний цукор, щіпку солі, розбийте яйця і все ретельно перемішайте.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застелити пекарської папером. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Випікайте 40 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Вийміть запіканку з духовки і дайте охолонути.
Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на шматочки. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням. Запіканка виходить в міру солодким і повітряної. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Заваріть ароматний чай і кличте домочадців до столу!
Сирна запіканка Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку