Сирна запіканка – всіма улюблене, «рідне» страву, яке добре знайоме своїм кисломолочним солодким смаком і ніжною текстурою. Добавки для смакового акценту можуть бути абсолютно будь-якими, за смаком. Звичайно, шоколад в сирній запіканці – безпрограшний варіант. Брутальність какао і ніжність сиру становлять ідеальне поєднання.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Вершки – 50 мл
  • Шоколад молочний – 50 гр.
  • Масло вершкове – 10 для змащування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирної запіканки з шоколадом? Для початку готуємо загальну сирну масу, яку потім розділимо на дві половини. Для цього в широкій мисці збиваємо яйця з цукром віночком вручну або міксером на середній швидкості. У збиті яйця кладемо сир і знову збиваємо. Для того, щоб запіканка була особливо ніжною, сир рекомендується попередньо протерти через сито або пробити заглибним блендером до стану гладкої маси. Також слід враховувати, що чим жирніше сир, тим краще це позначиться на смаку запіканки. Отриману масу ділимо на дві рівні половини. Потім наливаємо в сковороду вершки і кидаємо в них шоколад, поламаний на шматочки. Ставимо на плиту і нагріваємо, поки шоколад повністю не розчиниться, не забуваючи весь час помішувати. Вершково-шоколадну суміш виливаємо в одну частину сирної маси, ретельно збиваємо вінчиком. Туди ж додаємо крохмаль і знову добре промешиваем. У другу частину сирно-яєчної маси додаємо манну крупу і ретельно розмішуємо віночком.

Готуємо форму для випічки: її потрібно змастити вершковим маслом. У форму викладаємо обидві маси ложкою по черзі, намагаючись не змішувати кордону, щоб вийшов чіткий фантазійний візерунок.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. В гарячу духовку на середній рівень ставимо форму з сирним тестом і випікаємо близько години. У процесі випічки запіканка трохи підніметься і трохи зарум’яниться.

Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо повністю охолонути і витягаємо з форми. Нарізати на порції краще гострим ножем, щоб отримати гарний зріз з контрастним візерунком.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з крохмалем Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка на швидку руку