Любителів домашньої випічки рекомендую приготувати неймовірно смачне сирне тісто для пиріжків. Випічка на сирному тісті виходить ніжною і м’якою. Приготуйте таке тісто, і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сир 9% – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сода харчова – 0,25 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати сирне тісто для пиріжків для смаження на сковороді без дріжджів просто! Необхідну кількість сиру викладіть в глибоку ємність, а потім розбийте куряче яйце. Також додайте необхідну кількість харчової соди, солі і цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно у відповідності зі своїми власними смаковими уподобаннями.
Потім поступово через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Кількість борошна регулюйте в залежності від вологості сиру і борошна. Тісто помістіть в холодильник і залиште приблизно на 15 хвилин відпочити.
Відпочиле тісто розділіть на однакові частини. Скориставшись качалкою розкачайте сирне тісто в коло.
В центр викладіть начинку. Я використовувала яблука. Ви можете використовувати будь-яку іншу начинку.
Сформуйте акуратні пиріжки.
В глибоку сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте до золотистої апетитною скоринки з двох сторін. Готові пиріжки на сирному тісті подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Сирне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для смажених пиріжків на сковороді