Любителів домашньої випічки рекомендую приготувати неймовірно смачне сирне тісто для пиріжків. Випічка на сирному тісті виходить ніжною і м’якою. Приготуйте таке тісто, і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сир 9% – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 0,25 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати сирне тісто для пиріжків для смаження на сковороді без дріжджів просто! Необхідну кількість сиру викладіть в глибоку ємність, а потім розбийте куряче яйце. Також додайте необхідну кількість харчової соди, солі і цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно у відповідності зі своїми власними смаковими уподобаннями.

Потім поступово через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Кількість борошна регулюйте в залежності від вологості сиру і борошна. Тісто помістіть в холодильник і залиште приблизно на 15 хвилин відпочити.

Відпочиле тісто розділіть на однакові частини. Скориставшись качалкою розкачайте сирне тісто в коло.

В центр викладіть начинку. Я використовувала яблука. Ви можете використовувати будь-яку іншу начинку.

Сформуйте акуратні пиріжки.

В глибоку сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте до золотистої апетитною скоринки з двох сторін. Готові пиріжки на сирному тісті подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Сирне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для смажених пиріжків на сковороді