пиріжків Захотілося, але так лінь возитися з дріжджовим тістом… І не треба! Приготуйте пиріжки з сирного тіста, а начинку можна зробити з продуктів, які завжди є в холодильнику.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Сир – 250 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Борошно пшеничне (з гіркою) – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирного тіста для пиріжків з будь-якою начинкою. Беремо глибоку миску середнього розміру і викладаємо в неї сир.
Зверху на сир виливаємо сметану, поверх неї соду, акуратно перемішуємо.
Вбиваємо яйце.
Потім додаємо сіль і гарненько перемішуємо до однорідної маси.
Слідом поступово вливаємо олію, ретельно перемішуємо.
Потім додаємо склянку борошна.
Перемішуємо масу ложкою, поки тісто не перестане бути занадто липким.
Додаємо борошно, мнемо тісто руками, поки воно не стане м’яким. Якщо тісто трохи липне до рук, змащуємо їх невеликою кількістю рослинного масла, знову трохи вимішуємо тісто. Ділимо його на 2 рівні частини, укладаємо на тарілку і накриваємо плівкою. Ставимо тісто в холодильник на 25-30 хвилин.
Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею