Якщо млинці і оладки вже набридли, спробуйте приготувати сирні коржики на молоко на сковороді. Готуються вони на молоці та яйцях з додаванням тертого сиру. Кірочка на поверхні коржів виходить дуже рум’яною і хрусткою, а м’якоть всередині – соковитою і тягучою. За всі ці смакові принади і ефектний вигляд «відповідає» сир. Рекомендуємо використовувати саме жирний сир, так як плавиться він краще, рум’яниться активніше, і дає велику соковитість і вершковість. За бажанням в тісто для коржів можна додати будь-яку січену зелень, від цього він тільки виграє.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати сирні коржики на молоко на сковороді просто! Тісто замішується так само, як і млинцеве. Розбиваємо в об’ємну миску яйце.

Висипаємо поверх сіль та цукровий пісок у зазначеній кількості.

Вливаємо в миску до яйця молоко і гарненько змішуємо всі разом. Можна це робити віночком вручну, але набагато зручніше використовувати міксер.

Досягаємо повної однорідності й розчинення цукрових і соляних крупинок.

Поверх яєчно-молочну суміш висипаємо просіяне борошно і знову працюємо віночком або міксером. Тісто по консистенції виходить більш густим, ніж млинцеве, але менш щільним, ніж маса на оладки.

Твердий сир натираємо на крупній тертці. Отриману сирну стружку висипаємо в приготоване тісто.

Лопаткою ретельно перемішуємо всі разом, щоб сирна стружка рівномірно розподілилася по тесту. Сирне тісто готове, можна приступати до смаження коржів.

Сковороду з невеликою кількістю рослинної олії без запаху розігріваємо до гарячого стану на плиті. Температура плити при цьому – середньо-низька.

З допомогою столової ложки викладаємо сирне тісто в гаряче масло і акуратно розподіляємо його по дну сковороди – формуємо коржик бажаного розміру. Намагаємося оформити корж однакової товщини по всій площі.

Закриваємо сковороду кришкою і смажимо корж півтори-дві хвилини, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Відкриваємо кришку і перевертаємо млинець на іншу сторону. Знову закриваємо сковороду і обсмажуємо виріб ще півтори-дві хвилини.

Готову корж знімаємо зі сковороди широкою плоскою лопаткою і перекладаємо на тарілку. Якщо є бажання зменшити калорійність, то обсушуємо корж паперовим рушником – зайве масло вбереться.

На сковорідку викладаємо чергову порцію тіста, формуємо коржик і обсмажуємо її аналогічно. При необхідності доливаємо більше рослинної олії в сковороду. Таким чином смажимо коржі з усього тесту. Готові коржі складаємо чаркою на тарілці. Подаємо до столу гарячими. Додатково можна сервірувати сметану, майонез, несолодкий йогурт.

Приємного аппетита!

Лепешки