Любителям сирних десертів пропоную цікавий експеримент. Сирно-гарбузова запіканка з маком виходить особливо смачною і неймовірно красивою. Таку запіканку не соромно подати навіть на святковий стіл. Десерт виходить ніжним, соковитим і повітряним. Обов’язково скористаєтеся моєю порадою і приготуйте цю надзвичайно яскраву запіканку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сир – 500 гр.
  • Мак – 10 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло – для змазування
  • Для основи: (гарбузової) –
  • Яйце – шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Гарбузове пюре – 500 гр.
  • Для заливки: –
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гарбузове пюре – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування сирно-гарбузової запіканки з маком. Необхідну кількість сиру викладіть в глибоку ємність, додайте сметану цукровий пісок і курячі яйця. За допомогою заглибного блендера доведіть масу до стану однорідної гладкої консистенції.

В отриману масу введіть в столову ложку кукурудзяного крохмалю і необхідну кількість маку. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Потім приготуйте гарбузову основу. У глибокій мисці з’єднайте необхідну кількість гарбузового пюре, додайте курячі яйця і цукровий пісок. За допомогою міксера збийте до стану однорідної консистенції.

В отриману масу додайте столову ложку кукурудзяного крохмалю і добре перемішайте до однорідної консистенції.

Підготуйте форму для випічки. Дно і стінки змастіть невеликою кількістю вершкового масла, а потім присипте крохмалем, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Дно також можна застелити папером для випічки. На дно викладіть по столовій ложці сирно-макової маси і гарбузової основи, чергуючи їх.

Таким чином заповніть форму, поки не закінчиться сирно-макова та гарбузова маса. Потім за допомогою дерев’яної шпажки зробіть красивий малюнок. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і випікайте сирно-гарбузову запіканку при температурі 180 градусів 50 хвилин.

Поки запіканка знаходиться в духовій шафі, приготуйте заливку. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість сметани, гарбузового пюре, а також цукрового піску і курячі яйця. За допомогою міксера збийте до однорідної гладкої консистенції.

Після закінчення часу акуратно вийміть з духовки форму з запіканкою і поверх вилийте приготовлену заливку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Акуратно помістіть форму з запіканкою в духовку і запікайте ще близько 10 хвилин. Потім акуратно вийміть її з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з форми готову сирно-гарбузову запіканку з маком.

Викладіть на красиве блюдо. Потім розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з свіжозавареною кавою або ароматним чаєм.

Приємного апетиту!

Дієтична сирна запіканка Сирна запіканка без борошна і манки Сирна запіканка без манки Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з крохмалем Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку