Якщо ви не любите це солодкий сонячний овоч, то ви не вмієте його правильно готувати. Спечіть з гарбуза кекс, і він стане вашим улюбленим ласощами, яке замінить сніданок або стане прекрасним доповненням до чаювання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Масло олію – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сир – 250 гр.
- Ванілін – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирно-гарбузового кексу? Спочатку займемося гарбузом. Овоч чистимо, дістаємо насіння і нарізаємо невеликими кубиками.
Далі гарбуз відварюємо в каструлі 7-10 хвилин до м’якості і подрібнюємо в пюре (на дно каструлі потрібно додати трохи води, щоб гарбуз не підгоріла).
До яєць додаємо цукор, щіпку солі і ванілін, збиваємо за допомогою міксера в пишну масу.
В отриману масу додаємо сир і соняшникову олію. Сюди ж перекладаємо гарбуз і висипаємо трохи кориці. Просіваємо борошно з розпушувачем.
Все ретельно перемішуємо, щоб тісто стало густим.
Викладаємо тісто у форму, попередньо застеливши її пергаментним папером.
Випікаємо кекс 30-40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 ° духовці. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Вона повинна залишатися сухою. Коли кекс буде готовий, прикрашаємо його на ваш розсуд і подаємо до столу.
Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на рослинному маслі Сирний кекс у духовці Сирні кекси без вершкового масла