Якщо ви не любите це солодкий сонячний овоч, то ви не вмієте його правильно готувати. Спечіть з гарбуза кекс, і він стане вашим улюбленим ласощами, яке замінить сніданок або стане прекрасним доповненням до чаювання.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирно-гарбузового кексу? Спочатку займемося гарбузом. Овоч чистимо, дістаємо насіння і нарізаємо невеликими кубиками.

Далі гарбуз відварюємо в каструлі 7-10 хвилин до м’якості і подрібнюємо в пюре (на дно каструлі потрібно додати трохи води, щоб гарбуз не підгоріла).

До яєць додаємо цукор, щіпку солі і ванілін, збиваємо за допомогою міксера в пишну масу.

В отриману масу додаємо сир і соняшникову олію. Сюди ж перекладаємо гарбуз і висипаємо трохи кориці. Просіваємо борошно з розпушувачем.

Все ретельно перемішуємо, щоб тісто стало густим.

Викладаємо тісто у форму, попередньо застеливши її пергаментним папером.

Випікаємо кекс 30-40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 ° духовці. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Вона повинна залишатися сухою. Коли кекс буде готовий, прикрашаємо його на ваш розсуд і подаємо до столу.

Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на рослинному маслі Сирний кекс у духовці Сирні кекси без вершкового масла