Сирно-рисова запіканка, як у дитячому садку, – улюблений десерт з дитинства. Таку запіканку часто давали на полуденок у дитячому садку. Я пробувала багато рецептів, але така, як у дитячому садку, запіканка не виходила. Не так давно нарешті знайшла ідеальні пропорції. І сьогодні хочу поділитися з вами рецептом сирно-рисової запіканки, як у дитячому садку. Десерт виходить неймовірним за смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Рис білий – 150 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Родзинки – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло – для змазування
  • Сіль – 1 щіпка
  • Молоко коров’яче – 300 мл

Процес приготування:

Готувати сирно-рисову запіканку як у дитячому садку легко! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис добре промийте в проточній воді.

Закип’ятіть необхідну кількість молока.

Підготовлений рис викладіть в кипляче молоко і готуйте приблизно 15-20 хвилин.

відварений рис додайте необхідну кількість вершкового масла і добре перемішайте.

Ізюм добре переберіть, а потім промийте в холодній воді.

Підготовлений родзинки викладіть в глибоку ємність і залийте окропом. Родзинки залиште приблизно на 10-15 хвилин.

Потім злийте через сито і залиште на деякий час, щоб зайва волога скла.

Сир викладіть в глибоку ємність, і добре розімніть виделкою. Також можна протерти його через дрібне сито або скористатися заглибним блендером і подрібнити до однорідної консистенції.

підготовлений сир додайте курячі яйця, необхідну кількість цукрового піску, а також ванільний цукор і сіль.

Також можна протерти його через дрібне сито або скористатися заглибним блендером і подрібнити до однорідної консистенції.

В сирну масу додайте родзинки і відварений рис, ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Трохи родзинок залиште для декору.

Підготуйте форму для випічки, змастіть її невеликою кількістю вершкового масла, а потім викладіть приготоване тісто, рівномірно розподіливши його по всій поверхні за допомогою силіконової лопатки.

Потім змастіть поверхню необхідною кількістю сметани. Зверху задекоріруйте залишилися родзинками.

Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку і запікайте десерт приблизно 40-50 хвилин при температурі 160 градусів. Після чого перевірте готовність запіканки дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Акуратно вийміть форму з духовки і трохи остудіть. Остиглу сирно-рисову запіканку акуратно вийміть з форми і викладіть на блюдо.

Запіканку наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка з рисом Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка на швидку руку