Хлібопічка – універсальна помічниця, випічка в неї виходить легкою і повітряної. Сьогодні пропоную приготувати ароматний ніжний сирний паска. Прикраси паски можна зробити за власним уподобанням. Але, хочу зазначити, і без глазурі та кондитерських прикрас паска просто тане у роті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 130 гр.
- Молоко коров’яче – 160 мл
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ванілін – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати сирну паску в хлібопічці легко! Завчасно підготуйте необхідні інгредієнти для великоднього кошика. Всі продукти повинні бути однакової температури. Тому, всі продукти, які знаходяться в холодильнику, дістаньте заздалегідь і дайте їм зігрітися. Це секрет вдалого паски.
В чашу хлібопічки викладіть сухі дріжджі, заздалегідь просіяне пшеничне борошно вищого сорту, додайте цукровий пісок, сіль, ванільний цукор і кухонну сіль.
Сир заздалегідь протріть через дрібне сито. Оптимальна жирність сиру 5%-9%. Протертий сир викладіть в чашу хлібопічки.
Потім розбийте курячі яйця, викладіть розм’якшене вершкове масло і влийте злегка підігріте в мікрохвильовій печі молоко.
Чашу хлібопічки вставте в прилад. Виберіть режим №03. Закрийте кришку хлібопічки, час на панелі установіть – 4 години.
Родзинки переберіть і промийте. Залийте гарячим чаєм або коньяком.
Залиште набрякнути на 30 хвилин, потім злийте через сито, дайте стекти зайвої рідини і викладіть у відсік для добавок.
Після звукового сигналу вимкніть електроприлад, і залиште паска при закритій кришці на 10-15 хвилин.
Потім відкрийте кришку хлібопічки. Готовність сирного паски перевірте дерев’яної шпажкою.
Обережно вийміть з чаші приладу. Повністю остудіть на решітці, періодично перевертаючи з боку на бік. Остиглий сирна паска подавайте на стіл. За бажанням приготуйте глазур. Традиційно для великодніх пасок готують білкову глазур. Я подаю в такому вигляді без прикрас.
Приємного апетиту!
Великодні паски Великодні паски на сухих дріжджах Вологі великодні паски з родзинками Паски без дріжджів з сиром Паски з начинкою великодні Паски на Великдень Сирні паски з сухофруктами