Хлібопічка – універсальна помічниця, випічка в неї виходить легкою і повітряної. Сьогодні пропоную приготувати ароматний ніжний сирний паска. Прикраси паски можна зробити за власним уподобанням. Але, хочу зазначити, і без глазурі та кондитерських прикрас паска просто тане у роті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 130 гр.
  • Молоко коров’яче – 160 мл
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати сирну паску в хлібопічці легко! Завчасно підготуйте необхідні інгредієнти для великоднього кошика. Всі продукти повинні бути однакової температури. Тому, всі продукти, які знаходяться в холодильнику, дістаньте заздалегідь і дайте їм зігрітися. Це секрет вдалого паски.

В чашу хлібопічки викладіть сухі дріжджі, заздалегідь просіяне пшеничне борошно вищого сорту, додайте цукровий пісок, сіль, ванільний цукор і кухонну сіль.

Сир заздалегідь протріть через дрібне сито. Оптимальна жирність сиру 5%-9%. Протертий сир викладіть в чашу хлібопічки.

Потім розбийте курячі яйця, викладіть розм’якшене вершкове масло і влийте злегка підігріте в мікрохвильовій печі молоко.

Чашу хлібопічки вставте в прилад. Виберіть режим №03. Закрийте кришку хлібопічки, час на панелі установіть – 4 години.

Родзинки переберіть і промийте. Залийте гарячим чаєм або коньяком.

Залиште набрякнути на 30 хвилин, потім злийте через сито, дайте стекти зайвої рідини і викладіть у відсік для добавок.

Після звукового сигналу вимкніть електроприлад, і залиште паска при закритій кришці на 10-15 хвилин.

Потім відкрийте кришку хлібопічки. Готовність сирного паски перевірте дерев’яної шпажкою.

Обережно вийміть з чаші приладу. Повністю остудіть на решітці, періодично перевертаючи з боку на бік. Остиглий сирна паска подавайте на стіл. За бажанням приготуйте глазур. Традиційно для великодніх пасок готують білкову глазур. Я подаю в такому вигляді без прикрас.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски на сухих дріжджах Вологі великодні паски з родзинками Паски без дріжджів з сиром Паски з начинкою великодні Паски на Великдень Сирні паски з сухофруктами