Кондитерської класикою вважається чізкейк, приготований з вершкового сиру Філадельфія. Ми ж з вами приготуємо його із зрозумілих і всім доступних продуктів – сиру, яєць, цукру і чорниці для начинки, і печива з вершковим маслом для основи.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для основи: –
- Печиво – 450 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Для начинки: –
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Чорниця – 200 гр.
- Желатин харчовий – 5 гр.
Процес приготування:
Готувати сирний чізкейк з чорницею легко! Печиво подрібніть в крихту. Для приготування основи чізкейку краще брати печиво, яке легко кришиться і не має у своєму складі сильні ароматизаторів, так як його смак і аромат не повинні впливати на підсумковий смак страви. Для того щоб подрібнити печиво ви можете скористатися блендером, якщо ж електричного помічника під рукою немає, то просто помістіть печиво в пакет і кілька разів прокатайте його качалкою.
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на плиті. Влийте його в крихти з печива і змішайте, поки маса не збереться в грудку.
Візьміть роз’ємну форму, рівномірно розподіляючи по ній масу з печива і масла, сформуйте основу для чізкейку. Не забудьте зробити бортики, так як в основу буде поміщатися начинка. Дуже зручно робити ідеально рівні бортики з допомогою склянки або чарки, просто проводячи ними по масі, злегка придавлюючи. Підготовлену начинку поставте в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і випікайте 10 хвилин.
Поки основа в духовці, займіться начинкою. Для цього змішайте в глибокій мисці сир, цукор, яйця і кукурудзяний крохмаль. Якщо ви використовуєте м’який сир, то змішати інгредієнти можна просто віночком або ложкою, якщо ж сир зернистий, то краще скористатися заглибним блендером.
Дайте основі трохи охолонути після випічки і викладіть на неї сирну начинку.
Для приготування сирного чізкейку можна використовувати, як свіжу, так і заморожену чорницю. Якщо ви використовуєте заморожену чорницю, то попередньо дайте їй розтанути, а потім в окрему ємність злийте сік. Чорницю рівномірно розподіліть по сирної маси, а в черничном соку замочіть желатин. Після того як чізкейк охолоне, потрібно буде покрити його чорничним желе.
Випікаємо чізкейк в духовій шафі 40 хвилин при температурі 180°С. Після чого виймаємо й даємо охолонути, не дістаючи з форми.
Поки чізкейк остигає, нагрійте чорничний сік з желатином до його повного розчинення. Остудіть і залийте желе чізкейк. Поставте його в холодильник на ніч.
А вже на сніданок подавайте сирний чізкейк з чорницею під чашечку кави або чаю.
Приємного апетиту!
Чізкейк з випічкою Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейк з сиру Чізкейк з ягодами Чізкейки