Чізкейк, приготований на водяній бані, рівномірніше пропікається. Крім того, така міра захищає її від пересушування і утворення тріщин, що гарантує гарну рівну поверхню готового виробу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Печиво пісочне – 180 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 0,5 пакетів
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати чізкейк на водяній бані, печиво змолоти у блендері або кухонному комбайні. Масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. З’єднати крихти печива і масло.

Розподілити отриману масу по дну форми для випічки, утрамбувати. Прибрати в морозильну камеру на півгодини.

Сир змішати з цукровим піском, всипати ванілін, лимонну цедру. Вбити по одному всі яйця, збити міксером на низькій швидкості до отримання однорідної маси.

Форму з заготівлею дістати з морозилки, помістити у форму, велику за обсягом. Влити в основу начинку. У велику ємність налити воду до половини.

Поставити чізкейк в духовку випікатися приблизно на 80 хв., потім дати охолонути протягом півгодини при кімнатній температурі.

Чізкейк акуратно дістати з форми, намагаючись не пошкодити його.

Прикрасити готовий кондитерський виріб свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з сиру і печива Чізкейк з ягодами Чізкейки