Цей рецепт доведеться за смаком власникам чудового девайса – хлібопічки. Сирне тісто добре пропікається, готовий кекс – пористий і ароматний. Шматочок такої випічки буде дуже до речі до чашки чаю або кави. Приступаємо!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 – 3.5 склянки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирний кекс в хлібопічці просто! Попередньо яйця потрібно добре охолодити. Можна просто розбити в миску і помістити в холодильник на півгодини.

До повністю холодним яйця, всипати цукор. Збити все міксером разом, починаючи з низьких обертів і поступово збільшуючи швидкість. Повинна вийти густа піна майже білого кольору.

Готуємо сир. Не рекомендується брати занадто вологий сир, так як це потребує додавання більшої кількості борошна, що зробить кекс важким і щільним. При необхідності сир можна віджати, щоб позбутися від зайвої рідини.

Яєчно-цукрову суміш виливаємо в відерце хлібопічки. Туди ж додаємо сир.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, висипаємо в відерце хлібопічки.

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало повністю м’яким. Також можна розм’якшити його в мікрохвильовій печі на низькій потужності, якщо немає часу чекати. В такому м’якому стані кладемо його в відерце до решти інгредієнтів.

В останню чергу додаємо сіль. Ставимо форму в хлібопічку і натискаємо режим «Заміс тіста» на п’ять хвилин. Тісто після замісу виходить досить м’яким, липким, але добре формує ком. При необхідності можна на цьому етапі додати ще борошна.

Після замісу встановлюємо програму «Випікання» на 1 годину 25 хвилин. Після закінчення цього часу рекомендується перевірити готовність кексу, проткнувши його дерев’яною паличкою або зубочисткою – вона повинна вийти абсолютно суха. Якщо є налипшее тісто, додаємо вручну час і залишаємо кекс допекаться. Готовий кекс ще гарячим треба витягти з форми і помістити остигати на решітку. Це важливо, бо якщо залишити кекс остигати у формі або на рівній поверхні столу, низ кексу стане вологим. Остиглий кекс нарізаємо на порційні шматочки, при бажанні посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками в хлібопічці Сирні кекси