Яскраві і ароматні морквяні капкейки з кремом чіз – це чудова осінньо-зимова випічка, яка піднімає настрій своїм насиченим помаранчевим кольором і приголомшливим смаком. До складу тіста входять такі прянощі, як кориця і імбир, які надають випічці неперевершений аромат, а невелика кількість сушеної журавлини додає десерту приємну кислинку. Смак морквяних капкейків ідеально поєднується з легким вершковим кремом чіз і своїм чудовим видом створюють атмосферу свята.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Моркву – 230 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло рослинне – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.75 ч. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Кориця мелена – 0.5 ч. л.
  • Імбир мелений – 0.5 ч. л.
  • в’ялена Журавлина – 80 гр.
  • Для крему: –
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Цукрова пудра – 80 гр.

Процес приготування:

Як приготувати морквяні капкейки з кремом чіз? Моркву чистимо, промиваємо і натираємо не дрібній тертці або подрібнюємо блендером. Потім додаємо до моркви яйце, цукор і сіль. За допомогою міксера збиваємо масу. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вводимо в тісто олію.

В миску просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо спеції і замішуємо однорідне тісто.

На заключному етапі в тісто вводимо сушену журавлину.

У металеву форму для випічки капкейків укладаємо паперові форми і наповнюємо їх тістом на 2/3. У процесі випікання капкейки піднімуться. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою. Готові капкейки виймаємо з духовки і викладаємо на решітку, щоб вони повністю охололи.

В цей час ми займемося приготуванням крему чіз. У глибоку ємність наливаємо охолоджені вершки і за допомогою міксера збиваємо їх 5-7 хвилин, щоб вони придбали густу консистенцію. Потім по 1-2 столовій човні вводимо вершковий сир, щоразу збиваючи близько 30 секунд. В кінці приготування в крем додаємо цукрову пудру і перемішуємо до однорідної консистенції. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою.

На остиглі капкейки відсаджуємо крем у вигляді кремових шапочок і подаємо капкейки на стіл. Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Капкейки Капкейки з кремом чіз Кекс з корицею Кекси без родзинок Кекси в духовці Морквяні мафіни