Такий пиріг чимось нагадує тарт: пісочна основа і зверху сирно-фруктова начинка. Однак виріб за текстурою досить щільне і ситні, тому більше виправдовує «звання» пирога. Щоб збагатити смак піщаної основи, додамо в неї рубані волоські горіхи. А при приготуванні начинки банан разом з сиром подрібнити до стану гладкої маси. Полуниця ж виступатиме окремими шматочками в сирно-бананової заливці – дуже смачно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печиво пісочне – 150 гр.
- Волоський горіх – 1 жменя
- Масло вершкове – 20 гр.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок (для тіста) – 0.5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 3 ст. л.
- Банан – 1 шт.
- Йогурт – 3 ст. л.
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Для приготування сирного пирога з полуницею та бананом печиво ламаємо на шматочки і викладаємо в чашу блендера. Печиво подрібнюємо до отримання дрібної крихти. Як варіант, печиво можна помістити в щільний поліетиленовий пакет і «пройтися» по ньому зверху качалкою – також вийде крихта, але більш нерівномірна. Висипаємо крихту в миску, додаємо розм’якшене вершкове масло. Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем і також додаємо до пісочної крихті. Розтираємо все разом до отримання вологою розсипчастої маси. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла. Якщо форма силіконова, то змащувати, як правило, не потрібно. Висипаємо крихту в форму і рівномірно розподіляємо її по всьому дну.
З допомогою плоского дна склянки утрамбовуємо масу в більш щільний корж.
Полуницю промиваємо в прохолодній воді, чашолистки видаляємо, добре обсушуємо ягоди на рушник від зайвої вологи. Якщо полуниця велика, то розрізаємо її на частини поменше. Кілька ягід відкладаємо для прикраси. Викладаємо ягоди на піщану основу.
Готуємо сирну начинку. Для цього в окрему ємність розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок. Міксером збиваємо все разом до отримання пишної світлої піни.
В яєчну масу викладаємо сир – чим жирніше, тим більш ніжною та насиченою за смаком вийде сирний шар. Слідом за сиром кладемо йогурт.
Всипаємо борошно. Зрілий м’який банан очищаємо від шкірки і також викладаємо до сиру. Заглибним блендером пробиваємо всі разом до однорідного стану.
Отриману масу виливаємо на пісочну основу поверх полуниці.
Зверху розкладаємо відстрочені ягоди для прикраси.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 190 градусів. Форму з майбутнім пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо в тридцяти-тридцяти п’яти хвилин орієнтовно. Час випікання може дещо варіювати в залежності від конкретної духовки. Орієнтуємося на те, що до кінця випікання пиріг повинен добре зарум’яниться на поверхні. Готовий виріб дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Потім витягуємо пиріг з форми, перекладаємо на сервірувальне блюдо і охолодити повністю. Перед подачею посипаємо поверхню пирога цукровою пудрою, розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з сиром та полуницею Пироги