Якщо ви любитель незвичайних страв з родзинкою, вам точно сподобається рецепт сирного пирога з ревенем. Ця ніжна, соковита і така ароматна випічка з легкою приємною кислинкою точно стане улюбленою стравою у вас, вашої родини та гостей. Адже так просто і швидко можна приготувати смачний, корисний і оригінальний пиріг!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сир – 500 гр.
- Ревінь – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Ванілін – 1 пакет
- Вода – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирного пирога з ревенем? У глибокій мисці змішуємо 150 грам борошна, розтоплене вершкове масло, 1 яйце, 50 грам цукру і воду. Отримуємо однорідне, не липнущее до рук тісто. Його ми загортаємо в харчову плівку і кладемо ненадовго в холодильник.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, присипаємо борошном. Тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо досить тонко. Викладаємо шар тіста в підготовлену форму для випікання.
Ставимо форму з основою пирога в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо до напівготовності.
Для сирно-ревневой заливки пирога збиваємо 2 яйця з 150 грамами цукру. Вливаємо в яєчно-цукрову суміш кефір і додаємо сир, все акуратно з’єднуємо. Поступово вводимо туди ж 75 грам борошна і ванільний цукор, ретельно перемішуємо масу. Ревінь миємо, сушимо на паперовому рушнику, нарізаємо невеликими шматочками. В начинку висипаємо ревінь, перемішуємо і кладемо начинку у форму для випікання на вже майже готову основу.
Готуємо сирний пиріг з ревенем в духовці при температурі 200 градусів приблизно півгодини до готовності. Красивий і ароматний пиріг з ревеню готовий до подачі на стіл!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню